Reguli noi pentru batrani, potrivit Ordonantei Militare 4

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, duminica, textul Ordonantei Militare nr. 4, care prevede noi masuri pentru batrani.

“Va prezint acum modificarile aduse prin Ordonanta Militara 4, pe care am suspus-o azi aprobarii. Ordonanta a fost evaluata in Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Sunt cateva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat, si unele zone imbunatatite.

Am clarificat cu privire la circulatia persoanelor peste 65 de ani un interval orar in care pot sa isi rezolve si probleme de natura medicala (tratamente oncologice planificate, dializa), deplasare care se poate face cu mijloace de transport proprii, ale familie, toate facandu-se in intervalul orar normal, pe intraga perioada a zilei.

Publicitate

Am permis deplasarea in afara locuintei a persoanelor peste 65 de ani si in intervalul orar 20.00-21.00 pentru a asigura nevoile animalelor domestice sau de companie. Pentru iesirile in acest scop nu e nevoie de declaratie pe proprie raspundere.

Citeste si articolul :   Studiu! Aceste simptome ale coronavirusului sugereaza ca ati avut deja COVID-19

Tot pentru cei peste 65 de ani am clarificat conditiile in care pot fi sprijiniti de operatorii economici care desfasoara activitati comerciale aprobate, astfel incat in intervalul 11-13 sa faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani in aceste spatii.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.