ULTIMA ORA: Primul caz de coronavirus confirmat in Bucuresti

In aceasta dupa-amiaza a fost confirmat si cel de al 12-lea caz de infectie cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel national.

Este vorba despre un barbat din Bucuresti, in varsta de 49 ani, care s-a intors din Italia (Roma) in data de 27 februarie 2020, dintr-o zona neafectata.

Publicitate

Barbatul s-a prezentat seara trecuta la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” cu febra, dar cu simptomatologie care nu intra in definitia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe si pentru ca persoana a calatorit in Italia s-a decis sa se recolteze probe si pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat in Bucuresti. Conform primelor sale declaratii, barbatul a stat in toata aceasta perioada la domiciliu, de la revenirea in tara.

Publicitate

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul national de boli infectioase si a demarat ancheta epidemiologica. S-a inceput stabilirea contactilor barbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, dupa care va incepe recoltarea probelor pentru testare, scrie digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.