Cum se poate indeparta parul de caine eficient

Un lucru dificil la parul cainelui este ca acesta este literalmente atras de textile: fie pe canapea sau pe imbracaminte, pe covor sau in pat – animalul de companie, cainele sau pisica isi lasa urmele paroase oriunde merge.

Indepartati rapid si eficient parul cainelui

1.Covorul

Un caine adult are in medie 1.000 pana la 9.000 de fire de par pe cm² pe tot corpul. Doar pentru comparatie: o persoană are intre 175 si 350 de fire de par pe cm² in cap. Asadar, nu este deloc surprinzator de ce prietenii cu patru picioare pierd atat de mult par deodata – mai ales cand isi schimba blana.

Si, de preferinta, oriunde merg: adica in intregul apartament. In timp ce pardoselile netede sunt usor de curatat, mocheta (covorul) este un adevarat magnet pentru par. Chiar si cel mai puternic aspirator isi atinge limitele aici. Din acest motiv, exista o duza speciala pentru par de animale pe care o puteti conecta la aproape toate aspiratoarele care au o conducta rotunda de conectare.

Citeste si articolul :   Nas infundat – cu un simplu exercitiu aceasta senzatie va disparea ca prin minune

2.Mobilierul tapitat

Indiferent daca le este permis sau nu: cainii sunt fericiti si se simt confortabil pe canapea desi lasa o gramada de par in locul lor preferat – spre regretul proprietarilor lor. Spre deosebire de husa unei canapele din piele (sintetica), care trebuie stearsa doar cu o carpa umeda, parul de caine este dificil de indepartat de pe mobilierul tapitat cu husa din material textil. Cu accesoriul pentru duza de par de animale (mentionat mai sus), puteti curata scaunele mari, dar nu crapaturile. Un aspirator portabil conceput special pentru indepartarea parului de companie este o alegere mai buna aici. Cu atasarea articulatiei, poate ajunge, de asemenea, in locuri greu accesibile si in spatii inguste.

3.Hainele

Cainilor le place sa fie mangaiati – proprietarii lor sunt, in mod natural, fericiti sa respecte aceasta dorinta. Dezavantajul este, insa, ca după ce se vor imbratisa, hainele lor vor fi acoperite cu par de caine. Si chiar daca nu v-ati mangaiat animalul de companie, parul lor se va lipi de lucrurile voastre ca un magnet. Mai ales cand prietenul tau cu patru picioare are voie sa doarma in pat sau pe canapea. Acest lucru face cu atat mai important sa aveti un mijloc util care sa indeparteze rapid si eficient parul cainilor de pe textile. O perie de scame care este reutilizabila este cea mai buna pentru aceasta.

Citeste si articolul :   Truc mic – efect mare, curatarea plitelor ceramice cu un remediu casnic igenios si incredibil de eficient

Mai multe sfaturi pentru haine fara par de caine:

Daca aveti un uscator, lasati hainele sa se „usuce” in el timp de cinci minute – acest lucru va duce la majoritatea parului de caine in filtrul de scame. Aceasta trebuie apoi curatata (inainte de urmatoarea utilizare).

Folositi o manusa de cauciuc disponibila in comert. Stergeti hainele – incarcarea electrostatica usureaza indepartarea parului cainelui de pe textile.

4.Masina

Si in masina cainii isi lasa amprent, fie ca in portbagaj sau pe banchetele din spate. Tapiteria este de obicei foarte robusta, dar si dificil de curatat. Pentru a indeparta parul puteti folosi o perie special dezvoltata pentru suprafetele textile si tapiteria vehiculelor. Peria este apoi curatata sub apa curenta.

Autor