Pictura originala si uimitoare a oualor de Paste cu ceara

O alta tehnica uimitoare de decorare a oualor de Paste este pictarea cu ceara fierbinte. Pentru a face acest lucru, aveti nevoie de ceara insasi, care poate fi obtinuta prin topirea creionelor de ceara sau cumparati ceara de albine la o farmacie si o vopsiti cu coloranti alimentari de diferite culori acasa. In plus fata de ceara, este utila si sarma de cupru (si anume cuprul, deoarece pastreaza temperatura mult timp, iar ceara nu ingheta pe ea mult timp).

Vopsirea cu ceara se efectueaza pe un ou pre-vopsit si degresat (degresati suprafata cu otet).

Cel mai bun rezultat de ceara se obtine cu sarma de cupru. Cuprul retine temperatura mult timp si ceara se raceste mai incet pe ea, ceea ce va permite sa trasati linii mai lungi. In absenta sarmei de cupru, puteti folosi un ac, carlig de crosetat, ascutit. Luati un creion sau un bat de lemn si bagati un ac in el.

Pentru a incepe vopsirea, ceara trebuie incalzita la o temperatura de 65 ° C si mentinuta la temperatura respectiva. Oul care va fi vopsit ar trebui sa fie, de asemenea, la temperatura camerei, altfel ceara se va solidifica rapid pe suprafata sa si nu va elabora niciun model. Pentru a aplica un model, ridicati usor o cantitate mica de ceara cu o sarma de cupru si aplicati-l pe ou sub forma de puncte sau linii, a caror combinatie va va oferi posibilitatea de a crea o mare varietate de modele.

Publicitate

In procesul de lucru cu o anumita culoare de ceara, este necesar sa se mentina  in starea sa lichida. Pentru a face acest lucru, tineti recipientul cu ceara peste flacara lumanarii. Oul de vopsit nu trebuie sa fie rece, trebuie sa fie usor cald, astfel incat ceara sa nu inghete instantaneu.

Cand vopsiti oua cu culori diferite, nu utilizati toate nuantele de ceara simultan. Decorati mai intai cu o culoare, apoi treceti la o alta nuanta.

Citeste si articolul :   De ce nu trebuie sa aruncam apa in care am fiert ouale:cum poate fi folosita

Cand ati terminat de vopsit ouale de Paste, lasati ceara sa se raceasca si sa se intareasca. Pentru cel mai bun efect, ouale pot fi apoi unse cu ulei vegetal, astfel incat sa devina stralucitoare.

Publicitate

Autor