11 semne pe care ti le trimite corpul cand ceva nu este in regula

Incepi sa observi schimbari in corpul tau si te intrebi de unde naiba vin? Acestea sunt probabil semne de avertizare ale unei probleme de sanatate. Intr-adevar, corpul ne poate comunica ceea ce nu este in regula cu noi. Si cu cat o stii mai bine, cu atat te vei ingriji mai bine de tine. Lissa Rankin, medic si autor al bestsellerului Mind Over Medicine, ne spune despre semnele din corp care pot indica probleme de sanatate nebanuite.

Este important sa nu ignorati simptomele care apar in corpul dumneavoastra, mai ales daca persista zile intregi. Si, dintr-un motiv intemeiat, ar putea indica o problema de sanatate pe care nu o banuiti.

Corpul tau iti poate trimite semne de avertizare care pot indica faptul ca ar trebui sa ai mai multa grija de sanatatea ta. Un reflex care este cu atat mai benefic cu cat va poate ajuta sa preveniti boli potential grave. Ascultati-va corpul si intelegeti aparitia urmatoarelor semne:

1. Dificultati de somn

Daca noaptea este momentul in care corpul tau se odihneste si se revigoreaza, este datorita scaderii cortizolului, hormonul stresului. Cu toate acestea, daca acesta creste, s-ar putea sa suferiti de insomnie . Aceasta crestere poate fi, de exemplu, un raspuns la un mecanism de „lupta sau fuga” din corpul dumneavoastra.

Publicitate

Cu alte cuvinte, corpul tau nu mai este capabil sa se autorepare de indata ce este activat raspunsul la stres. Asa explica Lissa Rankin in cartea ei.

2. Scazi in inaltime

Va poate parea improbabil, dar poate fi, de exemplu, sa treceti de la 1m65 la 1m64. Cauza: osteoporoza . Aceasta ar putea fi la originea acestei usoare scaderi.

Acest lucru nu se datoreaza neaparat imbatranirii, deoarece puteti imbatrani, dar puteti pastra oase sanatoase pe tot parcursul vietii. Este pur si simplu posibil ca acesta sa fi fost rezultatul lipsei anumitor minerale.

Citeste si articolul :   Ce este meningita si care sunt primele simptome. Medicii trag un semnal de alarma

Prin urmare, va fi necesar sa corectam aceasta posibila lipsa printr- un aport adecvat de calciu natural, vitamine si toate acestea insotite de exercitii aerobice adecvate pentru cazurile de osteoporoza. Puteti folosi chiar si tehnica „raspunsului de relaxare” care va ajuta la inversarea stresului, asa cum explica Elizabeth Scott , antrenor de wellness specializat in gestionarea stresului. O tehnica care va va ajuta, de asemenea, sa va consolidati oasele.

3. Cresterea in greutate

Ati castigat kilograme care sunt distribuite in jurul taliei si in jurul burtii. Aceasta grasime viscerala poate fi legata de un risc crescut de a suferi de boli metabolice. Pe langa o dieta echilibrata si o activitate fizica regulata, puteti opta pentru smoothie-uri pentru arderea grasimilor, pentru a elimina grasimea viscerala si astfel a pierde in greutate.

4. Te simti mereu obosit

Oboseala dvs. ar putea rezulta din epuizarea glandelor suprarenale, functionarea anormala a tiroidei sau pur si simplu stilul de viata. Intr-adevar, daca acesta din urma este nesanatos, va expuneti corpul la elemente nocive precum tutunul, poluarea, alcoolul sau consumul de alimente procesate.

Pe de alta parte, mecanismele dvs. de aparare pot fi suprasolicitate, deoarece incearca sa previna bolile grave si infectiile. In alte cazuri, poate fi important sa stii cum sa ai incredere in epuizarea pe care o simti. Acesta din urma poate avea ca rezultat oboseala cronica simptomatica a unui sistem nervos blocat intr-un raspuns repetitiv la stresul cronic.

Publicitate

5. Aveti probleme cu digestia

Intestinele sanatoase sunt cele care lasa loc alimentelor noi pentru a fi digerate corespunzator. Este un proces numit reflex gastro-colic datorita caruia digestia si evacuarea alimentelor se fac corect. In caz contrar, este posibil sa aveti constipatie si sa nu aveti suficienta miscare intestinala.

Citeste si articolul :   Simptomele timpurii ale bolii Parkinson

In acest caz, toxinele din corpul tau intra prin mucoasa intestinala. Iata ce poate provoca inflamatii care pot duce la mai multe complicatii pentru sanatate.

6. Urina este de culoare galben inchis

Urina deschisa la culoare este dovada faptului ca va hidratati corect si acest lucru este foarte necesar pentru mentinerea unui corp sanatos. Daca nu beti suficiente lichide, urina poate deveni de culoare galben stralucitor. Acesta este un indicator bun, astfel incat, de acum inainte, sa va examinati consumul de lichide, cum ar fi ceaiuri din plante, apa de nuca de cocos, suc verde si, evident, apa . De asemenea, retineti ca alcoolul si bauturile care contin cofeina nu conteaza deoarece sunt deshidratante.

7. Ai probleme cu sforaitul

Daca sforaiti, poate fi un semn de avertizare a apneei de somn. Atunci cand o persoana sufera de aceasta tulburare, caile sale respiratorii se blocheaza si, prin urmare, pot creste riscul de insuficienta cardiaca si hipertensiune pulmonara.

8. Esti constant anxios

Deoarece este de obicei acceptat faptul ca anxietatea este psihologica, multi oameni uita legatura acesteia cu sanatatea noastra fizica . Acesta poate fi intr-adevar reflectat fiziologic in organismul nostru , care va risca sa devina un teren de reproducere mai propice bolilor.

In alte cazuri, poate aparea efectul opus. Anxietatea poate aparea, de exemplu, din hipertiroidism, dezechilibre hormonale sau alte afectiuni similare. Cu toate acestea, daca nu ati identificat originea anxietatii, este esential sa consultati un medic care poate stabili diagnosticul corect .

Asa cum subliniaza autorul cartii Mind Over Medicine, cand evenimentele din viata ta sunt in afara pasului cu adevaratul tau sine, incepe anxietatea. Daca, pe de alta parte, apare fara motiv, este mai bine sa discutati cu medicul dumneavoastra .

Citeste si articolul :   4 semne clare ca aveti alergii sezoniere

9. Aveti adesea raceala sau gripa

Cand esti sanatos, corpul tau este cel mai adesea capabil sa lupte impotriva agentilor patogeni. Cu toate acestea, daca sistemul dvs. imunitar este slab, va treziti adesea cu raceli sau cu usurinta infectati de cei din jur.

Ar trebui sa luati masurile necesare pentru a va consolida sistemul imunitar si, astfel, pentru a evita expunerea la boli infectioase si probleme de sanatate pe termen lung. Pentru a face acest lucru, stiti ca mai multe alimente sunt capabile sa indeparteze bolile stimuland in acelasi timp sistemul imunitar.

10. Ai buze crapate

Daca aveti buzele crapate si in jurul colturilor, acest lucru poate fi un semn al lipsei de vitamina B, in special a vitaminei B12, care poate provoca anemie .

11. Aveti adesea probleme cu pielea

Printre organele care contribuie la eliminarea toxinelor din organism, din piele. Din acest motiv, daca aveti manifestari frecvente de eruptii cutanate, cum ar fi eczeme, acnee sau psoriazis, corpul  va trimite un mesaj. Pe de alta parte, pielea ta reactioneaza la alergii, in special la cele de natura alimentara. Aceste eruptii sunt de obicei dovezi ca sistemul nervos actioneaza ca raspuns la stres.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.