Cum sa opresti sforaitul

Nu lasati sforaitul sa va ruineze relatia sau un somn bun. Aflati ce cauzeaza sforaitul, cele mai bune remedii pentru rezolvarea problemei si cum puteti dormi mai bine tu si partenerul tau.

Ce este sforaitul?

Sforaitul se intampla atunci cand nu puteti misca aer liber prin nas si gat in ​​timpul somnului. Acest lucru face ca tesuturile din jur sa vibreze, ceea ce produce sunetul sforait familiar. Persoanele care sforaie adesea au prea mult tesut in gat si nazal care este mai predispus la vibratii. Pozitia limbii tale poate, de asemenea, impiedica respiratia normala.

Ce cauzeaza sforaitul?

Publicitate

Deoarece oamenii sforaie din diferite motive, este important sa intelegeti cauzele din spatele sforaitului. Odata ce intelegeti de ce sforaiti, puteti gasi solutiile potrivite pentru un somn mai linistit si mai profund – atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau.

Cauzele frecvente ale sforaitului includ:

Varsta. Pe masura ce atingi varsta mijlocie si nu numai, gatul tau devine mai ingust, iar tonusul muscular din gat scade. Desi nu puteti face nimic in legatura cu imbatranirea, schimbarile stilului de viata, noile rutine de culcare si exercitiile gatului pot ajuta la prevenirea sforaitului.

Citeste si articolul :   Bauturi care ne ajuta sa dormim mai bine

Supraponderal. Tesutul gras si tonusul muscular slab contribuie la sforait. Chiar daca in general nu sunteti supraponderal, purtarea excesului de greutate chiar in jurul gatului sau gatului poate provoca sforait. Exercitiile fizice si pierderea in greutate pot fi uneori tot ce este nevoie pentru a termina sforaitul.

Felul in care esti construit. Barbatii au pasaje aeriene mai inguste decat femeile si sunt mai predispusi sa sforaie. Din nou, desi nu aveti control asupra constructiei sau sexului dvs., va puteti controla sforaitul cu schimbarile corecte ale stilului de viata, rutinele de culcare si exercitiile pentru gat.

Probleme nazale si sinusale. Caile respiratorii blocate sau nasul infundat fac inhalarea dificila si creeaza un vid in gat, ducand la sforait.

Alcool, fumat si medicamente. Consumul de alcool, fumatul si anumite medicamente, cum ar fi tranchilizantele precum lorazepam si diazepam, pot creste relaxarea musculara, ducand la mai multe sforaituri.

Postura de somn. Dormitul pe spate face ca carnea gatului sa se relaxeze si sa blocheze caile respiratorii. Schimbarea pozitiei de somn va poate ajuta.

Citeste si articolul :   9 fapte putin cunoscute care ar putea intr-o zi sa iti salveze viata

Schimbarile stilului de viata te ajuta sa nu mai sforaie

Slabeste. Pierderea chiar si a unui pic de greutate poate reduce tesutul gras in partea din spate a gatului si poate scadea sau chiar opri sforaitul.

Renunta la fumat. Daca fumezi, sansele tale de a sforai sunt mari. Fumatul irita membranele din nas si gat, care pot bloca caile respiratorii si pot provoca sforait. Desi renuntarea la fumat este mai usor de spus decat de facut, poate aduce o usurare rapida a sforaitului.

Evitati alcoolul, somniferele si sedativele. Ele relaxeaza muschii din gat si interfereaza cu respiratia. De asemenea, discutati cu medicul dumneavoastra despre orice medicament pe baza de reteta pe care il luati, deoarece unii incurajeaza un nivel mai profund de somn care poate agrava sforaitul.

Aveti grija ce mancati inainte de culcare. Cercetarile arata ca consumul de mese mari sau consumul anumitor alimente, cum ar fi lactatele sau laptele de soia chiar inainte de culcare, pot agrava sforaitul.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de roseata ochilor

Exercitiile fizice.Exercitiile fizice in general pot reduce sforaitul, chiar daca nu duce la pierderea in greutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand tonifiati diferiti muschi din corp, cum ar fi bratele, picioarele si abdomenul, acest lucru duce la tonifierea muschilor din gat, ceea ce, la randul sau, poate duce la mai putine sforait. Exista, de asemenea, exercitii specifice pe care le puteti face pentru a intari muschii din gat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.