Alimente care elimina stresul

Cu stilul nostru actual de viata, suntem cu totii sub o presiune mare si un stres constant. Pentru a ne calma, ne aruncam adesea pe alimente cu zaharuri rafinate, cum ar fi prajiturile si dulciurile.

Ovaz

Usor de preparat, ovazul este unul dintre cele mai benefice alimente pentru sanatatea ta. Se afla in fruntea listei produselor anti-stres, datorita continutului sau ridicat de serotonina. Acest hormon al fericirii ajuta la combaterea stresului direct. A manca  fulgi de ovaz dimineata cu fructe proaspete va va ajuta sa aveti o zi buna.

Ciocolata

Mai multe studii au dovedit puterea anti-stres a ciocolatei. Acest aliment bogat in antioxidanti naturali care ajuta la mentinerea tineretii , este un adevarat aliat in lupta impotriva stresului. Consumata moderat, ciocolata permite creierului sa produca substante care sporesc senzatia de fericire.

Preferati ciocolata neagra cu un continut ridicat de cacao, cel putin 75%. Cu cat ciocolata este mai amara, cu atat este mai bine pentru sanatatea ta.

Sparanghel

Acest aliment este foarte bogat in acid folic, un compus eficient in lupta impotriva stresului.

Avocado

Foarte bogat in nutrienti, luteina, vitamina E, beta-caroten si folat, avocado este o alegere excelenta pentru reducerea stresului. Acest aliment blocheaza absorbtia intestinala a anumitor grasimi responsabile de deteriorarea oxidativa. Se recomanda consumul moderat de avocado datorita continutului ridicat de grasimi.

Ceai de musetel

Aceasta bautura este panaceul pentru oricine sufera de stres si consecintele sale, precum insomnie si iritabilitate. De indata ce creste presiunea, preparati un ceai de musetel. Va va calma rapid nervii si va va ajuta sa va intoarceti la somn.

Integrarea acestor alimente intr-o dieta echilibrata, practicarea sportului si un stil de viata sanatos contribuie la reducerea stresului.

Publicitate

Publicitate

Autor