Avertismente pentru persoanele prea increzatoare

Parcursul vietii este mai usor atunci cand credem ca motivele oamenilor sunt bune si cand avem incredere in acestia, dar este de necontestat faptul ca unii dintre noi au suferit din cauza faptului ca au fost prea increzatori.

Va fi util pentru noi daca vom deveni constienti de urmatoarele lucruri:

1. Nu trebuie sa ne lasam orbiti de aspect, de flirturi, de sex. Unele persoane au darul carismei, au sex-appeal si il folosesc in avantajul lor. Astfel de oameni s-ar putea dovedi ca aduc mai multe probleme decat avantaje sau placere. Fie ca e vorba de relatii profesionale sau personale, daca ne lasam pacaliti de cei care isi folosesc zambetul, aspectul sau sexualitatea, noi suntem cei care putem iesi in dezavantaj. Cea mai buna varianta ar fi sa analizam persoana si comportamentul ei.

2. Unele persoane manifesta bunatate pentru ca urmaresc altceva. Bineinteles, exista oameni care sunt buni si care intr-adevar ne plac si vor sa faca lucruri frumoase pentru noi. Dar indivizii care fac parte din cealalta categorie folosesc bunatatea in interesul lor: pentru a ne dezarma, pentru a crea obligatii de care ulterior pot abuza. Astfel, atunci cand cineva manifesta brusc grija si bunatate fata de noi, trebuie sa ne tinem ochii deschisi si sa fim atenti la comportamentul acestor persoane.

3. Trebuie sa fim precauti cand vine vorba de laudele pe care le primim din partea unor persoane pe care le platim, cum ar fi: consilieri, profesori, antrenori, etc. Atunci cand acestia ne complimenteaza, isi pot creste sansele de a continua sa primeasca bani de la noi, de a primi evaluari sau recenzii mai bune din partea noastra.

4. Trebuie sa ne ferim de ofertele care par prea generoase. Este posibil ca persoana care ne face o anumita oferta sa nu fie un bun negociator sau sa ii pese pur si simplu de noi, dar in alte cazuri o oferta generoasa ascunde anumite lucruri: ca am fi putut beneficia de fapt de o oferta mai atractiva, ca produsul sau serviciul este slab calitativ, ca persoana este generoasa acum, dar ulterior va dori un avantaj din partea noastra.

5. Trebuie sa ne ferim de furia sau lacrimile prefacute. Unii oameni au darul si viclenia de a manifesta furie sau lacrimi la comanda cu intentia de a ne determina sa le indeplinim cererile sau dorintele. Desi nu este atat de usor de realizat, este important sa incercam sa ne bazam deciziile pe calitate, pe valoare si nu pe melodrama.

Citeste si articolul :   21 de reactii frecvente la trauma (partea a doua)

6. Trebuie sa avem grija sa nu dezvaluim punctele noastre slabe sau erorile din trecut. Cateodata dezvaluirea unui defect, a unei greseli poate sa fie inceputul unei relatii mai profunde, dar alteori recunoasterea acestora poate sa fie folosita impotriva noastra. De asemenea, trebuie sa ne ferim de urmatoarea strategie: O anumita persoana ne dezvaluie o mica slabiciune sau un esec neimportant din trecutul lor, nu pentru a aprofunda relatia, ci pentru a ne incuraja sa le spunem, la randul nostru, un esec mai grav care ulterior poate sa fie folosit in avantajul acesteia

Nu trebuie sa fim reticenti in ceea ce priveste toate persoanele care apar in viata noastra, dar este important sa avem grija la micile semnale pe care acestea ni le ofera, in special daca suntem genul de persoane mai credule, mai increzatoare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.