Dureri de ceafa fara motiv?

Durerea de la nivelul cefei poate sa vina de la o cauza de la nivelul sistemului digestiv. sau de solduri si glezne.

Poate fi de la fiere, fie de la pancreas.
Fierea este pe dreapta, pancreasul este pe stânga.

Dacă există vre-un blocaj sau vre-un tip de lichid vâscos care nu este eliminat corespunzător, va pune presiune pe diafragmă, care este conectată la nervii frenici.

Acesti nervi se extind până la nivelul gâtului.

Dacă aplicam presiune pe acesti nervi vom resimti durere si presiune la nivelul gatului si muschilor adiacenti, pe partea dreapta sau stanga. Este ceva atat de simplu de rezolvat si totusi atat de putini oameni cunosc asta.

Este posibil sa consumi prea multi acizi grasi Omega 6. Asta poate fi ceva prajit in ulei, ceva ce contine maioneza, ceva gatit in ulei de porumb, mai orice care are legatura cu porumbul, rapita sau soia.

Citeste si articolul :   Sfecla rosie intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul. Cum se consuma corect

Daca consumi prea mult Omega 6 poate duce la inflamatie. Acizi grasi Omega 6 sunt inflamatori, iar Omega 3 sunt anti-inflamatori.

Inflamatia isi are rostul in organism, in momentul unei accidentari asa se mobilizeaza resursele pentru a porni reparatia, insa inflamatia excesiva, prelungita nu mai este benefica.

Faina procesata si zaharul procesat, vor face mult rau pancreasului si fierii.

Mancarea procesata, care este lipsita de enzime si astfel pune un stres suplimentar pe sistemul digestiv, care trebuie sa compenseze pentru a crea enzime noi. Prea multe mancaruri gatite, fara enzime, vor crea o iritatie in pancreas care va induce indirect durere la nivelul cefei.

Se pot lua suplimente nutritionale pentru a ajuta, dar este mai bine sa rezolvam probleme din alimentatie.

Acum sa vedem cum solduri ne afecteaza gatul

Tot corpul nostru poate fi privit ca o piramida, unde baza este talpa. Deasupra talpii sunt articulatii in ordinea proximitatii, gleznele, ghenuncii, soldurile, coloana.

Foarte des probleme care nu prezinta local dureri dar influenteaza lantul sustinerii pe verticala, apar la glezne si la solduri. Fiind articulatii atat de mobile si complexe, reusesc sa compenseze pentru disfunctionalitati si chiar uneori sa nu prezinte dureri.

Citeste si articolul :   Horoscop 1-7 iunie. Luna Plina intoarce roata pentru 3 zodii. Se rescriu destine

Daca aceste articulatii nu sunt aliniate corespunzator, trebuie ca celelalte articulatii sa contrabalanseze. Acest lucru nu vine fara dezavantaje, lipsa mobilitatii, eficientei in miscari si chiar a durerii.

Astfel este posibil ca daca va doare ceafa sa fie nevoie sa va uitati spre picioare pentru motiv. Se poate ca o simple privire in oglinda, din fata si din spate sa va ajute sa identificati o problema, dar niciodata un control periodic la ortoped nu strica. Cati oameni merg doar pentru control la ortoped?

Asta mai ales in societatea de astazi unde stam sute de ore pe saptamana intr-o singura pozitie.

In ce priveste pozitia coloanei vertebrale, renumitul cercetator in domeniul biomecanicii coloanei vertebrale Stuart McGill a spus: “Cea mai buna pozitie pentru spate, este cea in care nu te afli acum. Adica misca-te constant”.

Autor