Alimente esentiale pentru a ajuta la scaderea zaharului din sange

Controlul nivelului de zahar din sange este foarte important pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece bunastarea si sanatatea lor generala depind de acest indicator. Controlul si reducerea zaharului este, de asemenea, important pentru persoanele care se lupta cu excesul de greutate. Formarea corecta a dietei ajuta la reducerea sarcinii pe pancreas, in urma careia se imbunatateste productia de insulina.

Pot alimentele sa scada nivelul zaharului?

Toate alimentele au propriul indice glicemic. Persoanele care au boli ale sistemului endocrin ar trebui sa se concentreze asupra alimentelor in care acest indice este minim. De fapt, exista o multime de astfel de produse, prin urmare, este foarte posibil sa alcatuiti o dieta completa din acestea.

Ce alimente scad zaharul din sange si il fac pe un diabetic sa se simta mai bine? Raspunzand la aceasta intrebare, trebuie remarcat faptul ca alimentele nu scad in mod direct nivelurile de glucoza. Mai degraba, este posibil sa nu se obtina o crestere a acestui indicator. Cu toate acestea, activitatea pancreasului se imbunatateste in continuare, deoarece nivelul zaharului poate reveni cu adevarat la normal.

Citeste si articolul :   6 alimente alcaline care previn diabetul, colesterolul ridicat si bolile cardiovasculare

Fructe de mare si carne

Fructele de mare, cum ar fi homari, crabi , sunt glicemice extrem de scazute. Indicatorul lor este de doar 5 unitati. Macroul, heringul, pastravul, codul, stridiile, calmarul si crevetii sunt minunati pentru consumul regulat.  Carnea de vita este o optiune buna.

Publicitate

Legume

Pentru controlul nivelului de glucoza din sange, este extrem de benefic sa mananci usturoi, ciuperci, diverse leguminoase, rosii, dovlecei, vinete, dovleac, masline, ridichi, porumb si varza de tot felul. Ceapa poate fi numita cea mai valoroasa hrana deoarece este eficienta nu numai in controlul nivelului zaharului, ci si in combaterea colesterolului.

Boabe si fructe

Ciresul este un excelent antioxidant. Persoanele cu tulburari endocrine pot manca o multime de coacaze negre, agrise, afine, pere, mere, pepeni, zmeura, capsuni si banane. De asemenea, pentru a reduce zaharul, ar trebui sa consumati in mod regulat o varietate de citrice si mai ales lamaie.

Alte produse utile

Diverse nuci sunt utile pentru a incetini absorbtia zaharului. Spanacul, care contine mult magneziu, scade si tensiunea arteriala, iar scortisoara este chiar capabila sa mentina nivelurile normale de glucoza tot timpul. Uleiul de in este un produs foarte util pentru diabet. Nu uitati de marar si patrunjel, care contin mult potasiu si fosfor.

Citeste si articolul :   10 alimente sanatoase care combat stresul

Nu doar persoanele cu diabet trebuie sa-si controleze nivelul glicemiei. Kilogramele in plus sunt, de asemenea, un simptom alarmant care poate duce la boli endocrine periculoase, de aceea este extrem de important sa va echilibrati dieta si sa alegeti doar cele mai sanatoase alimente.

Publicitate

Publicitate

Autor