5 idei pentru un mic dejun rapid si sanatos

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si pentru ca timpul dimineața este destul de scurt, uite cinci idei rapide de mic dejun, care sunt facute in cel mai scurt timp si au un gust minunat. De la consistent la dulce exista ceva pentru toata lumea.

1.Omleta servita in chifla

Omleta nu este doar ceva pentru week-end. Aceasta reteta nu dureaza atat de mult plus o felie de castravete, rosie si o frunza de salata, vei reusi sa ai un mic dejun consistent si un gust minunat. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: 1 chifla, 2 felii de castravete, 1 frunza de salata, 2 felii de rosie, sare, piper, 1 fir de ceapa verde, 2 felii de bacon, 1 ou (marimea L), 2-3 linguri de apa. Se taie ceapa marunt si feliile de bacon. Si se pun in tigaia incinsa cu ulei. Se bate bine oul spuma cu cele 2-3 linguri de apa, iar cand baconul si ceapa verde au prins culoare se adauga oul batut. Se lasa cca 8 la foc mic spre mediu in tigaie acoperita de capac. Dupa cele 8 minute, omleta este gata. Se impatureste, se pun in chifla alaturi de feliile de castravete si rosie, precum si frunza de salata. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Citeste si articolul :   Cum sa faci o cafea perfecta

2.Terci de ovaz cu migdale

Publicitate

Publicitate

Doar cateva ingrediente si o preparare extrem de usoara, o idee de mic dejun cu care iti poti incepe ziua. Fulgi de ovaz, lapte de migdale si ½ fruct de mango- asta este tot ce ai nevoie pentru a realiza aceasta reteta. Fulgi de ovaz nu sunt doar sanatosi, acestia contin, de asemenea, o multime de fibre care ne vor tine de foame  pentru o lunga perioada de timp. Topping-ul poate varia in functie de starea ta de spirit. Terciul are, de asemenea, un gust deosebit de delicios cu fructe de sezon, cum ar fi: struguri, portocale, mere, dovleac copt. Pentru a realiza aceasta reteta tot ce trebuie sa faci este: sa pui laptele de migdale la incalzit intr-un ibric. Cand acesta s-a incalzit il torni peste fulgi de ovaz, il lasi deoparte cca 10 minute iar apoi adaugi jumatatea de mango taiata cubulete (sau ce fructe doresti).

3.Felie de paine insotita de branza/cascaval, pere si nuci

Citeste si articolul :   Placinta de mere suculenta – o reteta perfecta pentru intreaga familie

Painea cu branza sau casvaval, insotita  de pere si nuci este mai putin consistenta decat omleta in chifla, dar este cel putin la fel de gustoasa. Poti folosi pentru un gust mai intens branza cu mucegai sau branza Brie, precum si branza Camembert. Tot ce ai nevoie pentru aceasta gustare de dimineata este: 1 felie de paine (neagra de preferinta), 1- 3 felii de branza/cascaval (Camembert de preferat), 2 felii de pere si 2- nuci.

4.Smoothie de avocado cu spanac

Nu esti tipul de persoana care agreaza de a lua mcul dejun? Atunci incearca un smoothie cremos. Nutrientii sanatosi din avocado si spanac dau putere dubla dimineata. Pentru acest smoothie ai nevoie de: 1 avocado, 1 limeta, cateva boabe de struguri, sucul de la mar, 1 lingurita de sirop de Agave, cateva frunze de Babyspanac. Se pun in blender toate ingredientele si se mixeaza 1-2 minute.

5.Musli de banana si iaurt de cocos

Musli este, probabil, clasic pentru micul dejun si poate fi extrem de variat. In loc de laptele de cocos poti sa foloseste nuca de cocos pe care o amesteci cu iaurt si astfel vei obtine un iaurt cu gust de cocos. In care vei adauga musli, o banana feliata si cateva picaturi de miere.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.