5 fructe sanatoase si delicioase cu continut scazut de carbohidrati

Multi oameni care isi  fac griji pentru greutate sau incearca sa mentina nivelurile normale de zahar din sange in loc de dulciuri si bomboane de ciocolata folosesc fructe si fructe de padure ca desert. Si nu degeaba. La urma urmei, unele fructe si fructe de padure sunt capabile sa va multumeasca nu numai cu un gust dulce placut, ci si cu un continut scazut de carbohidrati si o cantitate mare de substante nutritive utile.

Capsuni

100 de grame de capsuni contin doar 41 de calorii si 7,5 grame de carbohidrati. Dar, in acelasi timp, este bogat in acid elagic – un antioxidant care reduce riscul de cancer si boli de inima, vitamina C, potasiu, siliciu, mangan etc. Capsunile nu provoaca cresteri puternice ale zaharului din sange deoarece au indice  glicemic scazut .

Pepene

Probabil, pepenele verde  este perfect pentru clasamentul nostru. 100 de grame de pepene verde contin 27 de calorii si 5,8 grame de carbohidrati. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest fruct contine  93% apa. Pepenele verde are multe proprietati benefice:   ajuta la  deshidratare, ajuta la controlul greutatii, reduce durerea musculara dupa efort, reduce tensiunea  etc.

Piersici si nectarine

O piersica medie si o  nectarina medie contin aproximativ 15 grame de carbohidrati si aproximativ 50 de calorii. De asemenea, aceste fructe au un indice glicemic destul de scazut, ceea ce inseamna ca nu vor provoca salturi accentuate ale glicemiei, ceea ce este deosebit de important pentru diabetici. In plus, nectarinele si piersicile sunt surse bune de antioxidanti, vitamina E si niacina .

Publicitate

Merele

O suta de grame de mere contin doar 47 de calorii si 9,8 grame de carbohidrati, precum si vitamina C, potasiu, fier si prebiotice, care sunt alimente pentru bacterii benefice, care, la randul lor, imbunatatesc sanatatea gastro-intestinala, intaresc imunitatea si sustin functia normala a creierului si sistemul nervos.

Grapefruit

Grapefruitul, ca si pepenele verde, are cele mai putine calorii din aceasta lista, cu doar 35 de calorii si 6,5 grame de carbohidrati la 100 de grame. Grapefruitul este bogat in vitamina C (50% din valoarea zilnica a unui adult), potasiu si siliciu – o substanta necesara duritatii osoase, mobilitatii articulatiilor, pielii bune, parului si unghiilor.

Autor