5 alimente care au mult mai mult zahar decat se pare

Consumul prea mult de zahar a fost legat de un risc crescut de multe boli neplacute, cum ar fi obezitatea, diabetul de tip 2 si cancerul.  Dar nu numai aceste deserturi contin mult zahar. Unele alimente par sanatoase , dar de fapt au la fel de mult zahar ca sucul  sau ciocolata cu lapte. Iata cateva dintre aceste alimente si bauturi.

Suc de fructe si bauturi sportive

Sucurile ambalate, bauturile sportive cu electroliti, precum si apa fortificata sunt percepute automat de multi ca ceva util. Desigur, contin cateva vitamine si minerale importante, dar contin si zahar, care nu este mai putin decat cele mai dulci bauturi carbogazoase. Daca doriti un pahar de suc de fructe, beti-l proaspat si beti bauturi sportive si apa fortificata imediat dupa antrenament.

Iaurt

Majoritatea iaurturilor cu aspect sanatos, cu fructe naturale si probiotice, au un continut ridicat de zahar. Unele iaurturi, chiar si pentru copii, contin mai mult de 13 grame de zahar la 100 de grame de produs, asadar, daca mancati astfel de iaurt, veti consuma aproape jumatate din valoarea zilnica recomandata a zaharului. Cand cumparati iaurt, cititi cu atentie ingredientele: un produs bun din lapte fermentat nu trebuie sa contina mai mult de cinci grame de zahar.

 Smoothie-uri din comert

Smoothie cumparat din magazin sunt complet diferite de cele pe care le puteti face acasa. Unele dintre ele nici macar nu contin fructe naturale, dar au un continut ridicat de zahar. Prin urmare, daca iti plac smoothie-urile, este mai bine sa le gatesti acasa folosind fructele,  legumele si plantele tale preferate.

Bare de cereale si muesli

Barurile si muesli-urile cumparate din cereale integrale ar fi foarte hranitoare si sanatoase daca nu ar fi cantitatea uriasa de zahar. Multe bare si muesli sunt indulcite cu siropuri, zahar alb simplu sau ciocolata. Consumul acestor alimente este cel mai bun dupa o buna sesiune de antrenament de forta atunci cand se deschide fereastra cu carbohidrati. Ei bine, in alte cazuri, ar trebui sa gatesti singur barele si muesli-ul (cu un minim de zahar), sau sa le cauti mult timp in magazin, studiind cu atentie compozitia.

Ketchup si sos pentru gratar

In mod ciudat, ketchup-ul si sosul pentru gratar sunt, de asemenea, bogate in zahar. Uneori poate fi o lingurita de zahar intr-o lingura de ketchup si asta e mult. Desigur, daca mancati aceste sosuri de cateva ori la fiecare cateva luni, atunci este putin probabil sa dezvoltati diabet . Cu toate acestea, nu trebuie sa abuzati de astfel de produse din zahar.

Autor