Cele mai periculoase alimente pentru ficat

Unele alimente reprezinta o amenintare directa pentru unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman – ficatul. O serie de studii stiintifice le-au rezumat pe  cele mai periculoase.Particularitatea ficatului sunt  absenta receptorilor de durere, ca urmare a careia nu da semnale. Prin urmare, daca aveti simptome precum oboseala, umflaturi, apetit slab si dureri abdominale, atunci situatia cu ficatul este aproape critica.

Prea mult zahar

Expertii recomanda limitarea consumului de alimente bogate in zahar. Aceasta include majoritatea bauturilor racoritoare, care contin substante chimice periculoase, arome si aditivi care interfereaza cu functia hepatica. Vara, nu trebuie sa mancati excesiv cu fructe, deoarece acestea contin multa fructoza, care are acelasi efect ca zaharul.

Prea multa sare

Ficatul sufera, de asemenea, de cantitati mari de sare pe care oamenii le ingereaza accidental. De exemplu, o punga  de chipsuri contine jumatate din valoarea zilnica a sarii.

Alcool

Se stie ca ingrijirea ficatului necesita abtinerea de la consumul excesiv de alcool, deoarece face ficatul sa functioneze intr-un „mod ocupat”.

Glucide rapide

De asemenea, provoaca leziuni hepatice grave, deoarece sunt o sursa de carbohidrati rafinati, zahar, sirop de porumb si faina alba. Painea alba si toate pastele (inclusiv pastele ) nu sunt recomandate .

Carne grasa

Carnea rosie si grasa suprima, de asemenea, functia ficatului. Pentru a pastra acest organ, este necesar sa alegeti sacadat, cum ar fi pui, curcan. Carnatii nu sunt, de asemenea, o idee buna daca dorim un ficat sanatos.

Mancare prajita

In cele din urma, expertii recomanda evitarea alimentelor prajite, care nu numai ca streseaza ficatul, ci si bila, si sunt in general inadecvate pentru gatit. Mancarea la cuptor sau la abur poate fi aromata si la fel de delicioasa.

Publicitate

Publicitate

Autor