Castravetii si beneficiile lor uimitoare pentru organism. 7 motive pentru a consuma castraveti

Bogat in antioxidanti, castravetele este o leguma racoritoare, foarte concentrata in minerale (calciu, fier, zinc etc.), fibre si vitamine (B, C, E). Acesta este motivul pentru care este utilizat pe scara larga pentru a face smoothie-uri, sandvisuri si salate. Datorita aportului redus de calorii, castravetele este aliatul ideal de slabire si este, de asemenea, unul dintre cele mai hranitoare alimente. Mariti 7 beneficii ale castravetilor!

1.Un aliment care hidrateaza in mod natural corpul

Compus din 90% apa, castravetele este un aliment foarte potolitor de sete, mai ales vara, care stimuleaza hidratarea organismului. Pe vreme calda, luati in considerare adaugarea catorva felii de castraveti intr-o sticla de apa inainte de a o pune in frigider. Apa ta va fi doar mai delicioasa si racoritoare!

2.Castravetele improspateaza respiratia

Cu acest truc vechi, vei elimina bacteriile care provoaca respiratia urat mirositoare. Asezati o felie de castravete in interiorul gurii si lasati sa actioneze 1 minut.

3.Previne bolile

Castravetele este bogat in antioxidanti care ajuta la prevenirea aparitiei anumitor boli, inclusiv a anumitor tipuri de cancer. Apartine familiei Cucurbitaceae si contine cucurbitacina C. Aceasta este o molecula care previne raspandirea celulelor canceroase.

Publicitate

4.Castravetele este bogat in vitamine

Sursa multor beneficii, castravetele este foarte concentrat in vitamine. Intr-adevar, contine un nivel ridicat de vitamine A, C si B. Toate aceste vitamine ajuta la stimularea sistemului imunitar si imbunatatirea texturii pielii si a parului. Asa ca incercati sa adaugati castraveti sucurilor si smoothie-urilor pentru vitamine suplimentare!

5.Castravetele ajuta la reglarea glicemiei la diabetici

Castravetele amar este un aliment foarte recomandat persoanelor cu diabet. Intr-adevar, un studiu realizat in 2007 de cercetatori filipinezi asupra persoanelor care sufera de diabet de tip 2, a aratat ca persoanele care consumasera castravete amar au observat scaderea hemoglobinei cu 0,24%.

6.Imbunatateste functiile creierului

Castravetii au proprietati antiinflamatorii, contin fisetina, un flavonol care stimuleaza memoria si previne degenerarea celulelor nervoase asociate imbatranirii. Expertii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice au efectuat un studiu la animale de laborator cu Alzheimer si au aratat ca fisetina le-a imbunatatit memoria.

7.Castravetele este eficient pentru scaderea in greutate

Iata ultimul beneficiu al castravetilor, care se refera la silueta ta! Intr-adevar, pentru a pierde in greutate, consumul acestui aliment este foarte recomandat deoarece castravetele este sarac in calorii, dar foarte bogat in apa si fibre.

Citeste si articolul :   Ananasul inlocuieste 8 medicamente

Integrandu-l in dieta obisnuita, va veti imbunatati sanatatea si bunastarea. Cel mai important, castravetele este mancarea perfecta pentru salatele, sandvisurile sau doar pentru a ramane hidratat!

Publicitate

Autor