10 alimente care te ajuta sa fii mai sanatos

Ceea ce mancam in fiecare zi afecteaza modul in care functioneaza celulele albe din sange – cu alte cuvinte, capacitatea noastra de a ne apara impotriva infectiilor si a celulelor canceroase.

Numeroase studii au aratat ca consumul unei game largi de alimente sanatoase poate influenta numarul si functia celulelor albe din sange, stimuland astfel sistemul nostru imunitar. Iata cele mai eficiente:

1.Iaurtul contine bacterii benefice organismului si necesare pentru protejarea acestuia impotriva bacteriilor maligne si a infectiilor. Iaurturile cu culturi bacteriene active sunt cele mai bune pentru stimularea sistemului imunitar. Acestea protejeaza in special impotriva infectiilor respiratorii superioare. Femeile trebuie sa manance mai mult din el , deoarece le creste rezistenta la infectii fungice.

2.Ceaiul este bogat in polifenoli si alte substante care protejeaza organismul impotriva gripei si a racelii. Galatul de epigalocatechina, in special gasit in ceaiul verde, este un puternic antioxidant. Studiile au aratat ca acest EGCG previne proliferarea virusilor si, prin urmare, stimuleaza sistemul imunitar. Ceaiul negru este, de asemenea, o optiune buna.

3.Bananele ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange. Are efect diuretic, ajuta la dezvoltarea probioticelor si la respingerea excesului de lichide.

4.Ciupercile sunt alimente sarace in calorii, dar bogate in fier, zinc, fibre, aminoacizi esentiali si vitamine. Acestea stimuleaza sistemul imunitar si ajuta organismul sa se apere mai bine impotriva virusilor si infectiilor. Studiile au aratat ca au efecte antivirale si antimicrobiene.

5.Pestele. Contine acizi grasi omega-3 necesari pentru mentinerea sistemului imunitar, in special pentru combaterea virusilor. Va recomandam somonul, macrouul si sardinele.

6.Urzica. Oricat de uimitor pare, urzica contine mai multa vitamina C decat lamaia si portocala. De asemenea, contine cantitati mari de fier si calciu. Gatiti-o ca pe spanac.

7.Mierea . Nu mai este necesar sa ii enumerati proprietatile. Cele mai bune optiuni sunt mierea de lavanda, castan si salvie.

8.Usturoiul este o planta miraculoasa. Contine alicina, o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice.

9.Fructe uscate. Smochinele, merele, caisele, bananele, stafidele si afine uscate sunt ambalate cu minerale si vitamine de inalta calitate, inclusiv complexe de vitamine B si C.

Citeste si articolul :   4 semne care arata ca sistemul tau imunitar sufera

10.Legume. Cei mai buni aliati ai sistemului imunitar sunt: fasole, mazare, linte, soia si naut. Fiecare dintre aceste produse contine elemente nutritionale care va pot ajuta corpul sa gaseasca echilibrul. De asemenea, trebuie sa evitati urmatoarele produse: alcool, tigari, zahar, grasimi, faina alba si bauturi carbogazoase.

Publicitate

Publicitate

Autor