Ce semnal trimite corpul atunci cand vrem cu adevarat sa mancam un anumit aliment

Probabil, pentru multi sunt zile in care isi doresc cu disperare ceva dulce sau sarat. Si uneori vrei nu doar sa incerci, ci sa mananci un anumit produs.

Dorinte dulci, sarate si picante

Exista studii care arata ca persoanele care doresc dulciuri sunt deficitare in crom. Echilibrul sau este redat de pui, carne de vita, peste, orz , rosii, cirese, mere. Expertii care analizeaza capriciile pentru dulceata indica, de asemenea, o dorinta brusca de a manca ciocolata. Acest lucru se poate datora unui deficit de magneziu. In acest caz, se recomanda suplimentarea dietei cu nuci, legume, fructe si, atunci cand alegeti ciocolata, mancati  una care contine 70% sau mai mult cacao, deoarece va contine si mai mult magneziu.

Pofta de alimente sarate poate fi cauzata de lipsa de minerale precum calciu, sodiu, magneziu, zinc si altele. Deoarece expertii va sfatuiesc sa urmariti cu atentie aportul de sare, se recomanda sa consumati mai multa vegetatie marina, cum ar fi algele, frunzele de alge.

Expertii subliniaza ca, atunci cand este foarte cald, tanjesti   dupa mancare picanta, deoarece ajuta corpul sa faca fata temperaturilor ridicate. Condimentele  accelereaza temporar metabolismul, ceea ce duce la transpiratie si racire crescute. Cu toate acestea, exista si ipoteze ca alimentele condimentate pot fi de dorit pentru cei tristi  sau plictisiti, deoarece alimentele picante declanseaza o cursa de adrenalina, imbunatatesc starea de spirit si amelioreaza durerea.

Publicitate

Ce inseamna daca vrei cu adevarat kefir

Uneori dorintele corpului pot fi foarte specifice. Nu aveti nevoie doar de un gust dulce sau sarat, ci de un produs foarte specific. Daca doriti brusc kefir, expertii asociaza acest lucru cu un posibil deficit de calciu. In plus, pofta puternica de chefir poate indica si un dezechilibru bacterian in intestin. Alimentele fermentate ajuta la refacerea acestor anomalii.

Kefirul, ca si alte produse lactate, este bogat in proteine, minerale usor digerabile si vitamine. Dar si chefirul are proprietati exceptionale: deoarece este o bautura fermentata, are proprietati probiotice extrem de importante pentru organism.

Autor