Remediu natural pentru combaterea parului gri

Incepi sa ai parul gri / alb? Pe masura ce imbatranim, capacitatea foliculilor de par de a produce melanina tinde sa scada, ducand la dezvoltarea parului gri. Dar acest lucru nu este inevitabil! Iata un remediu natural foarte eficient pe baza de suc de ceapa pentru a preveni sau inversa procesul.

Parul cenusiu: un proces normal asociat cu imbatranirea.

Pe masura ce imbatranesti, este normal ca parul tau sa fie presarat cu par gri sau alb. Uneori debutul lor este prematur si multi oameni tind sa foloseasca produse  chimice pentru a le masca. Exista insa remedii naturale pentru prevenirea parului cenusiu prematur. Iata cateva sfaturi pentru a impiedica albirea parului:

Suc de ceapa amestecat cu suc de lamaie: un remediu natural folosit de secole!

Publicitate

Cum sa pregatesti acest remediu natural pentru a lupta impotriva parului gri?

  • Curatati ceapa si taiati-o in bucati mici;
  • Strangeti-le pentru a face un suc. Pentru a extrage sucul, puteti folosi un robot de bucatarie, blender, razatoare de legume sau storcator;
  • Apoi, maseaza-ti pielea capului cu acest suc;
  • Lasati acest suc sa actioneze cel putin 15 minute (puteti pastra produsul pe par mai mult timp daca puteti suporta mirosul). Apoi spalati cu un sampon usor (de preferinta organic si fara sulfati).
Citeste si articolul :   5 Beneficii ale practicarii exercitiilor fizice

De ce este eficient sucul de ceapa in prevenirea si combaterea parului gri?

Oricat de ciudat ar parea, sucul de ceapa este un remediu natural puternic si eficient pentru sanatatea parului, folosit de secole! Pe langa stimularea cresterii lor, lupta impotriva parului gri si alb. De fapt, ceapa favorizeaza circulatia sangelui, esentiala pentru oxigenarea foliculilor de par. Datorita concentratiei sale ridicate de sulf, va participa la regenerarea lor. Va ajuta la curatarea scalpului, va stimula cresterea si va limita aspectul parului cenusiu.

Prin urmare, ati ghicit, sucul de ceapa (amestecat cu putina lamaie) atunci cand este folosit la frecarea zilnica a scalpului este o ingrijire excelenta pentru sanatatea parului dvs., precum si pentru stimularea cresterii parului. Singurul dezavantaj al acestei retete este mirosul. Daca o poti suporta , aplica aceasta reteta cat mai des posibil!

Cresteti aportul de vitamine al parului pentru a limita parul gri

Atunci cand corpul este deficitar in vitamina B12, foliculii de par sunt incapabili sa asigure o cantitate suficienta de melanina. Pentru a compensa aceasta lipsa, trebuie sa cresteti aportul de vitamina A si B in dieta dvs. pentru a permite parului sa produca mai multa melanina. Pentru aceasta, este necesar sa se favorizeze alimentele bogate in vitamina A si B, in special legumele si fructele cu frunze verzi: banane, conopida, rosii, dar si produse lactate si cereale care sunt surse excelente de vitamina B. vitamina B12 este, de asemenea, foarte prezenta in oua si carne.

Autor