De ce ar trebui sa mananci alimente colorate?

„Mancarea curcubeu”, consumand culorile curcubeului, ofera gama de nutrienti de care organismul are nevoie pentru a fi in forma maxima.  Mai bine decat o cutie de pastile: un cos multicolor. Organismul nu stie sa sintetizeze toate vitaminele, toti micronutrientii, toate mineralele sau toate oligoelementele, alimentele  sunt  acolo pentru a le furniza.

Mananca alimente colorate in rosu, pentru inima si piele

Aceasta culoare stralucitoare dezvaluie prezenta unei intregi familii de super antiinflamatoare: luteina, beta-caroten, licopen. Gatitul face ca licopenul sa fie si mai biodisponibil, ceea ce potenteaza actiunea altor nutrienti. Prezenti in mod natural in sange, lupta impotriva oxidarii celulelor si, prin urmare, au un rol preventiv impotriva cancerului. La acesti pigmenti se adauga vitamina C, flavonoide si folati care contribuie cu totii la un rol benefic impotriva radicalilor liberi. Puteti alege din aceasta lista intre sfecla, cirese, merisoare, varza rosie, zmeura, capsuni, rodii, ceapa rosie, pepeni verzi, grepfrut roz, ardei iute sau ardei rosu, mar rosu, ridichi, struguri rosii, rosii.

Citeste si articolul :   5 beneficii ale pepenelui pentru sanatate, care dovedesc ca este mancarea perfecta de vara

Mananca alimente colorate in portocaliu, pentru vedere si imunitate

Familia de legume portocalii este bogata in carotenoizi, beta-caroten, precursor al vitaminei A (o vitamina care actioneaza asupra vederii, pielii, sistemului imunitar, cresterii, imbatranirii celulare) si luteina, unul dintre pigmentii din familia carotenoizilor . Si cand beta-carotenul nu se transforma in vitamina A, este stocat si folosit ca antioxidant. Un rol esential deoarece oxidarea este cea care se afla la originea degenerarii celulare. Si pentru ca rolul sau nu se opreste aici, beta-carotenul activeaza cresterea si sinteza hormonala si promoveaza sanatatea pielii. Datorita alimentelor portocalii si galbene, organismul este pregatit sa intareasca sistemul imunitar. Pentru a pune soarele in farfurie, alegeti: caise, ananas, morcov, lamaie, dovleac,

Articolul continuă după reclame

Mananca alimente colorate in verde, pentru oase si detoxifiere

Verdele este prietenul ficatului pentru ca detoxifica, curata, dreneaza si lumineaza. Luteina, care tinde sa fie peste tot, este prezenta si in legumele verzi, de data aceasta alaturi de clorofila! Campion al oxigenarii, al detoxifierii, simbolizeaza plantele verzi. Se gaseste in partile expuse la lumina si rolul lor este tocmai acela de a absorbi o parte din energia solara, aceasta se numeste fotosinteza. Acest verde, combinat cu vitaminele A, C, E si K, potasiu, magneziu, calciu si fier, ofera o gura buna de aer proaspat si contribuie la echilibrul acido-bazic al organismului.   Alegeti dintre urmatoarele: anghinare, sparanghel, avocado, broccoli, varza verde, varza de Bruxelles, telina, castraveti, dovlecei, spanac, fasole verde, kiwi, pere si mere verzi, mazare,  ardei verde, struguri verzi, toate salatele   si ierburile aromatice.

Mananca alimente colorate in albastru, pentru memorie si circulatie sanguina

Frumoase cu nuantele lor de albastru si violet, proprietatile lor sunt concentrate in pielea lor.   Sunt bogate in antioxidanti, antociani. Rolul lor este crucial: nu numai ca participa la polenizarea florilor, dar si protejeaza plantele de frig, lumina si tot felul de atacuri.

Publicitate

Autor