5 beneficii ale pepenelui pentru sanatate, care dovedesc ca este mancarea perfecta de vara

Pepenele verde este un fruct cu dungi stralucitoare, cu pulpa suculenta si dulce, pe care multi il asociaza cu vara, precum mandarinele cu Anul Nou. Dar pepenele verde nu este doar un deliciu , ci si un produs foarte sanatos, care va ajuta la mentinerea sanatatii si a bunastarii intr-o zi fierbinte de vara.

Salveaza de la deshidratare

Pepenele verde contine  92% din apa, deci este considerat un mod excelent de a scapa de deshidratare, care este insotit de obicei de simptome precum ameteala, dificultati de respiratie, gura uscata, vedere incetosata, hipotensiune arteriala , etc. Pentru a nu fi expus la astfel de „facilitati”, nu uitati sa beti apa (mai ales la caldura) si, daca nu va place apa obisnuita , mancati un pepene verde.

Contine multe vitamine si minerale

Pepenele verde este bogat in vitaminele C, A si B6, precum si magneziu, potasiu, fier si siliciu. Deci, exista mai mult in acest produs decat doar apa. Substantele benefice continute de pepene verde sustin sistemul imunitar, imbunatatesc sanatatea inimii si a vaselor de sange si regleaza activitatea muschilor si ligamentelor.

Ajuta la controlul greutatii

Pepenele rosu are doar 30 de calorii la 100 de grame de produs, ceea ce inseamna ca poate fi consumat chiar si de cei care urmeaza o dieta cu cele mai putine calorii. Datorita cantitatii mari de apa, pulpa de pepene verde umple stomacul si pastreaza senzatia de plenitudine mult timp. Va ajuta sa mancati mai putine calorii pe parcursul zilei si va ajuta sa pierdeti sau sa controlati greutatea.

Publicitate

Reduce durerile musculare dupa efort

Fructul in dungi contine o substanta numita L-citrulina. Este un aminoacid care ajuta la ameliorarea durerilor musculare dupa exercitii. L-citrulina imbunatateste fluxul de oxigen catre muschi in timpul exercitiului si, prin urmare, durerea dupa efort este redusa semnificativ. Acest lucru este confirmat de un mic studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Politehnica din Cartagena (Spania).

Reduce tensiunea

Deoarece aminoacidul L-citrulina mentionat mai sus imbunatateste fluxul sanguin, este capabil sa scada tensiunea arteriala. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu hipertensiune arteriala: la urma urmei, la caldura se simt mult mai rau decat oamenii sanatosi. Rezultatele muncii specialistilor de la Universitatea din Florida (SUA) au aratat ca datorita pepenelui, presiunea scade chiar si la adultii cu obezitate si boli vasculare.

Autor