7 motive pentru care medicii recomanda consumul de sfecla

Pentru a avea grija de corpul nostru si a-i permite sa aiba tot ce are nevoie pentru a functiona bine, totul depinde de dieta  noastra. Intr-adevar, felul in care mancam are o influenta considerabila asupra sanatatii noastre si asupra functionarii corpului nostru.  Printre aceste alimente, gasim o leguma cu virtuti deosebite, pentru a se integra absolut in dieta sa zilnica: sfecla rosie.

Protejati corpul:

Datorita bogatiei sale in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi cu efect pro-inflamator si in antocianina, pigmentul care ii confera frumoasa sa culoare rosie si are proprietati protectoare impotriva imbatranirii celulare si a aparitiei bolilor. Atatea motive pentru a folosi  sfecla mai des la preparatele noastre echilibrate!

Pastreaza sanatatea cardiovasculara:

Avand o concentratie mare de nitrati care se transforma in oxid nitric in organism, sfecla ajuta la relaxarea arterelor si la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, capabil sa scada nivelul colesterolului rau din sange si sa creasca pe cel bun , este un adevarat aliat al sistemului cardiovascular. In plus, ajuta la purificarea sangelui, regenerarea celulelor sale si activarea circulatiei sale in tot corpul.

Stimuleaza  sistemul imunitar:

Continand mai multe vitamine (A, B si C), minerale (magneziu, fier si fosfor) si antioxidanti, sfecla ajuta la stimularea sistemului imunitar, la intarirea apararii sale naturale si la cresterea capacitatii sale de a lupta impotriva diferitilor agenti patogeni.

Publicitate

Stimulati digestia:

Continand rubidiu, un element radioactiv care faciliteaza considerabil digestia, aceasta leguma radacina ajuta la combaterea diferitelor tulburari digestive, cum ar fi constipatia si balonarea.

Cresteti nivelurile de energie si imbunatatiti rezistenta:

Datorita valorii sale nutritive deosebite si a capacitatii sale de a stimula circulatia sangelui, sfecla este foarte eficienta in cresterea nivelului de energie din organism si in combaterea oboselii si a lentitatii. De asemenea, creste performanta fizica cu cel putin 20% si accelereaza timpul de recuperare dupa efort.

Contribuie la scaderea in greutate:

Consumul de sfecla este unul dintre cele mai bune sfaturi naturale pentru slabit. Cu un continut scazut de calorii si bogat in fibre, care creste in volum odata ce intra in stomac, ofera o senzatie de plinatate rapida si de lunga durata, care ajuta la pierderea in greutate si la mentinerea sub control.

Citeste si articolul :   Cinci beneficii pentru sanatate ale caiselor despre care nu stiai

Purificati corpul:

Sfecla este unul dintre cele mai eficiente alimente pentru detoxifierea organismului. Bogatia sa in antioxidanti, fibre (pectina) si vitamine ajuta la curatarea si detoxifierea ficatului, cunoscut ca fiind organul de curatare al organismului. Astfel, atunci cand scapa de toxine si de deseuri, intreaga functionare a corpului este imbunatatita si stimulata.

Publicitate

Autor