Streinu-Cercel, prima reactie dupa tragedia de la ATI Constanta: “Fratilor, unde suntem?”

Prof. Adrian Streinu-Cercel a facut prima declaratie dupa tragedia de la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta.

„Este o tristete fara margini. Este un eveniment déja vu. In fata vietii si a bolii suntem toti egali. Mai ales intr-o pandemie, cand sansele umanitatii stau in solidaritate si nu in dezbinare.

Ma inclin cu tristete in fata familiilor indoliate, sunt alaturi de personalul medical si de salvatorii care au trecut prin aceasta situatie extrema. Ar trebui sa ne vina odata mintea la cap si sa avem de-a face cu niste oameni care sunt rationali, sa avem niste masuri, aceleasi pentru toata lumea. Sa nu schimbam indicatorii de la o zi la alta, dupa cum ne place noua, seara sau dimineata, in asa fel incat sa asiguram acestei populatii din Romania o protectie civila corespunzatoare pentru o problema de sanatate publica, care se cheama infectia cu SARS-CoV-2.

Faptul ca nu a mers o instalatie de semnalizare este una, faptul ca prizele nu erau functionale e cu totul altceva.

Eu am lucrat de nenumarate ori, inclusiv la cabinetul prim-ministrului, sa facem o intalnire cu cei de la IGSU, sa stabilim odata care sunt criteriile necesare, minimale, pentru spitalele care sunt vechi in Romania.

Nu putem sa venim cu niste cerinte de 2022, din punct de vedere a asa-zisei preveniri a incendiilor, pentru niste constructii care sunt facute in anii 1960. Poate ne venim odata in minte si realizam ca acest lucru nu se poate.

Cerem niste lucruri absurde si nu dam autorizatii pentru ca nu corespund cu cerinte din 2021. Fratilor, unde suntem?”, a spus Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.