Medicul Streinu Cercel avertizeaza: “Vaccinul ne protejeaza sa nu facem forme de boala, dar nu ne protejeaza daca renuntam la masca”

Medicul Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului “Matei Bals” din Capitala, a avertizat despre persoanele care s-au vaccinat complet anti-COVID-19 si despre riscul acestora de a se infecta cu virusul.

De asemenea, medicul a explicat ca vaccinurile impotriva coronavirusului sunt foarte importante pentru ca lumea sa scape de pandemia de COVID-19.

“ Trebuie sa impartim putin apele pentru ca se vorbeste de vaccinare si se vorbeste de infectii.

Vaccinurile ne protejeaza pe dinauntru si nu la nivelul mucoaselor. Avem doua tipuri diferite de aparare, la nivelul mucoaselor ne aparam cu niste anticorpid e tipul imunoglobulina A, iar in interiorul nostru ne aparam cu anticorpid e tipul imunoglobulina G. Diferenta este foarte mare intre ele. Vaccinul genereaza aparitia acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G. Vaccinul ne protejeaza sa nu facem forme de boala, dar nu ne protejeaza daca renuntam la masca, la masurile de igiena personala, etc.

Publicitate

Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale sa ne infecam cu acest nou virus dar nu vom dezvolta forme severe de boala sau alte minunatii”, a declarat Adrian Streinu Cercel, la B1 TV.

Citeste si articolul :   Aceste alimente sunt bune dupa nastere - impotriva depresiei si pentru o digestie mai buna

“Acest vaccin este o mana cereasca pentru noi, daca nu intelegem acest lucru sa nu ne miram ca ni se intampla”, a mai spus parlamentarul PSD Adrian Streinu Cercel.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.