Stare de alerta sanitara in Sectorul 1

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anuntat ca a fost aprobata declararea starii de alerta in Sectorul 1. ”Am transmis catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta acordul pentru declararea starii de alerta”, a mentionat prefectul.

Problema gunoaielor de pe strazile celui mai bogat sector al Capitalei nu a fost rezolvata, la aproape trei luni de la izbucnirea conflictului dintre primarul Clotilde Armand si operatorul de salubritate Romprest.

„Exista atributia primarului de sector in ceea ce priveste colectarea si selectarea si exista atributia primarului general in ceea ce priveste tratarea si depozitarea. Am consumat foarte mult timp in discutiile pentru a stabiliza problema gropii de gunoi la care Bucurestiul sa duca gunoaiele in mod legal. Consiliul General, saptamana trecuta, a votat hotararea de consiliu pentru infiintarea acelei asociatii de dezvoltare intercomunitara. In urma acestei hotarari, trebuie ca sectoarele Municipiului Bucuresti sa dea hotararile lor si apoi sa ne ducem la judecatorie sa infiintam asociatia astfel incat fiecare dintre noi sa putem accesa bani europeni. Acestea sunt atributiile mele pe deseuri”, a declarat Nicusor Dan, primarul general al Capitalei.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 1 a cerut miercuri Prefecturii Municipiului Bucuresti sa declare starea de alerta pe o perioada de 30 de zile, din cauza situatiei sanitare cauzata de neridicarea gunoiului de catre Compania Romprest Service SA.

„Decizia a fost luata in baza unei analize de risc a starii actuale a Sectorului 1, fundamentata pe un raport al Compartimentului Protectia Mediului din cadrul Politiei Locale Sector 1 si a unei note privind deficientele activitatilor de curatenie stradala realizata de Directia de Utilitati Publice, Salubrizare si Protectia Mediului Sector 1. Conform analizei, deseurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creand acumulari pe strazi, in special in zona centrala si din zonele cu tranzit intens”, scrie in comunicatul Primariei Sectorului 1.

Autor