Medic din linia intai, avertizeaza: “Sistemul sanitar este pus sub presiune in toata tara. Ma astept la peste 2.000 de cazuri”

Un medic din linia intai trage un puternic semnal de alarma. Doctorul spune ca este posibil sa ajungem la peste doua mii de cazuri de infectari zilnic, dupa ce se vor redeschide scolile si restaurantele. Managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara spune ca si lui, ca parinte, ii este teama sa-si trimita copilul la scoala pentru ca exista posibilitatea sa se infecteze si sa transmita noul virus in familie.

Dupa parerea medicuui, ideal ar fi fost ca intai sa apara vaccinul, si apoi copiii sa se intoarca la scoala.

“In principiu, si e parerea mea personala, ne asteptam la un numar crescut de cazuri, ma astept la peste 2.000 si ceva de cazuri, cred ca indicele de transmitere e mult mai mare decat putem noi sa identificam in acest moment.

Cert este ca sistemul sanitar este pus sub presiune in toata tara, paturile de la ATI se umplu vertiginos si numarul de decese nu este in scadere.

Sunt mai multi factori. In primul rand inceperea scolii, inceperea lucrului, oamenii se intorc din concediu, se aglomereaza mijloacele de transport in comun, corporatiile si mai este si procesul electoral, iar daca vom fi responsabili poate reusim sa depasim cu bine aceste doua luni.

Ganditi-va ca copiii sunt asteptati la scoala, mai ales in clasele primare si gradinita de bunici, bunicii prezinta afectiuni cronice, cam toti parintii nostri, bunicii nostri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat.

Ne este frica sa nu avem o transmitere in randul varstiniclor foarte crescuta, lucru care va fi devastator pentru toate familiile, sa zic asa.

Am temerea in primul rand ca chiar daca copilul se va infecta, va transmite la bunici si dupa aceea am temerea ca ma voi infecta chiar eu.

Era bine sa fi adus vaccinul si dupa aceea sa incepem scoala”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.