Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a numarului de salariati

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a numarului de salariati, conform INS. De asemenea, pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2020, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +3%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza scadere moderata, soldul conjunctural fiind de -8% pe total industrie prelucratoare.

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

In ce priveste constructiile, potrivit estimarilor din luna august 2020, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +14%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%).

Publicitate

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +9%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +17%).

Citeste si articolul :   Protest in Timisoara fata de carantinarea orasului. Oamenii au dat foc mastilor!

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +21%).

Conform estimarilor din luna august 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -3%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de scadere moderata (sold conjunctural -12%).

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.