Tofu sau branza de soia: 7 mari beneficii

Beneficiile pentru sanatate ale branzei  tofu

Tofu este un aliment fabricat pe baza de plante: soia este transformata in tofu la fel cum este branza de vaci. Acest aliment cu denumirea japoneza nu contine lapte si este un element de baza al dietelor vegetariene din bucataria asiatica.

Datorita continutului sau ridicat de proteine, tofu este un bun inlocuitor al carnii. In plus, se poate gati in acelasi mod. Cu toate acestea, trebuie gatit corect pentru a o digera bine.

1. Tofu este o sursa grozava de energie

Tofu este un aliment vegetal foarte bogat in proteine. Intr-adevar, contine cei 8 aminoacizi esentiali pentru organism.

Astfel, ne ofera energie si vitalitate si ne ajuta sa tonificam si sa sculptam silueta. De asemenea, este ideal pentru combaterea oboselii.

2. Un aliment bogat in calciu

Tofu este o sursa incredibila de calciu. Cantitatea de calciu prezenta in tofu este mai mare decat cea a laptelui de vaca (100 de grame de tofu contin 159 mg de calciu). Intr-adevar, se face cu saruri de calciu, de cele mai multe ori cu clorura de sodiu.

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa mancam atunci cand avem carenta de magneziu si potasiu. Ce se intampla in organism cand lipseste cel mai important mineral

Datorita acestei proprietati , tofu este un remediu ideal pentru combaterea problemelor osoase, osteoporozei si cariilor. In plus, faciliteaza regenerarea fracturilor osoase.

3. Reduce colesterolul si trigliceridele

Tofu este excelent pentru prevenirea si ameliorarea tulburarilor cardiovasculare. Acest lucru se datoreaza continutului sau de vitamina E, lecitine si acizi grasi esentiali. Prin urmare, aceasta branza vegana ajuta la reducerea nivelului ridicat de colesterol, trigliceride si tensiune arteriala.

Un studiu a aratat ca componentele proteice si non-proteice ale boabelor de soia au efecte cardioprotectoare. Produsele derivate din aceasta cereala sunt utile nu numai in scaderea colesterolului, ci si in scaderea tensiunii arteriale, a nivelului de zahar din sange, a inflamatiei si a obezitatii.

De asemenea, soia poate fi de mare beneficiu pentru cei cu arterioscleroza sau angina pectorala. In cele din urma, este eficient pentru probleme generale de circulatie.

4. Tofu nu te ingrasa

Acest aliment vegetal contine doar 4% grasimi si 70 de calorii la 100 de grame. Datorita acestor valori nutritive, tofu este ideal in orice dieta de slabit sau pentru a mentine o greutate adecvata. Cu toate acestea, ar trebui sa evitati sa o mancati prajita, deoarece acest lucru ii va multiplica aportul caloric.

Citeste si articolul :   6 fructe si legume pe care nu ar trebui sa le curatati!

Tofu la gratar este o portie de proteine pe baza de plante pe care o puteti adauga in orice fel de salata, legume sau cereale integrale. Vei obtine astfel un meniu echilibrat si sanatos.

5. Mareste apararea

Substantele fitochimice din tofu, impreuna cu vitaminele si mineralele sale, ajuta la formarea anticorpilor. Acestea sunt cele care maresc apararea organismului si intaresc sistemul imunitar.

Prin urmare, consumul de tofu intareste organismul impotriva tuturor tipurilor de infectii. Este un aliment care nu poate lipsi din alimentatie.

6. Echilibreaza estrogenul

Tofu este un aliment foarte potrivit pentru femeile aflate in postmenopauza. Acest lucru se datoreaza faptului ca ofera proteine si calciu, doi nutrienti foarte benefici in aceasta etapa. In plus, regleaza nivelul hormonal datorita continutului sau de izoflavone. Prin urmare, poate atenua simptomele menopauzei.

In plus, estrogenul este esential pentru mentinerea oaselor si prevenirea osteoporozei. Un studiu arata ca derivatii din soia ajuta la prevenirea scaderii densitatii osoase la femeile aflate in postmenopauza.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile strugurilor pentru sanatate ?

7. Este un antioxidant

In cele din urma, tofu contine substante nutritive care il fac un aliment puternic antioxidant. Antioxidantii ofera o calitate mai buna a vietii si ajuta la intarzierea daunelor cauzate de radicalii liberi. Acestea accelereaza procesul de imbatranire.

Autor