5 cele mai bune surse de proteine ​​pe baza de plante

Multi oameni, din diverse motive (nu intotdeauna etice), restrictioneaza utilizarea produselor de origine animala. Cu aceasta dieta, este important sa gasiti surse bune de proteine pe baza de plante, care sa ajute la evitarea slabirii corpului, a pierderii masei musculare, a deteriorarii pielii si a parului etc.

Iata cinci dintre alimentele proteice pe baza de plante de cea mai buna calitate.

Daca intentionati sa treceti la o dieta vegana sau vegetariana, consultati-va mai intai medicul. Evitarea produselor de origine animala va poate afecta grav sanatatea.

Quinoa

Quinoa este o cereala bogata in proteine si fibre, care are proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Datorita continutului ridicat de fibre, quinoa imbunatateste digestia, ajuta la controlul greutatii si este excelenta pentru satietate. De asemenea, este bogat in potasiu, magneziu, fosfor, seleniu si vitamine B. Quinoa poate fi folosita ca garnitura si adaugata la salate si supe.

Tofu

Tofu  este o sursa buna de proteine din soia. 85 de grame de tofu contin opt grame de proteine si doar 80 de calorii. Consumul de tofu la fel este putin probabil sa va ofere multa placere, deoarece are un gust foarte slab. Dar se potriveste cu supe, salate si diverse feluri de mancare japoneze si indiene. De asemenea, tofu este bogat in calciu si magneziu, minerale importante care sustin oasele si articulatiile sanatoase.

Citeste si articolul :   Dureri de spate: cand trebuie sa consultati un medic

Lintea

Lintea este un tip de leguminoase. Contine o multime de proteine, precum si carbohidrati complecsi, care sunt absorbiti lent, prevenind cresterea brusca a glicemiei, care este deosebit de importanta pentru persoanele cu diabet. Lintea este un plus excelent pentru supe si tocanite. Se potriveste si cu mancarurile indiene.

Naut

Nautul, ca si lintea, sunt leguminoase. Are un continut ridicat de proteine (19 grame la 100 de grame de produs) si folat, o vitamina de care organismul are nevoie pentru a crea celule noi. Nautul este ingredientul principal in hummus, care, combinat cu legume si ierburi, poate fi folosit ca gustare usoara, dar satisfacatoare.

Temphe

Tempehul este foarte asemanator cu tofu, dar fabricat din soia fermentata. Vegetarienii si veganii il folosesc adesea ca inlocuitor al carnii. Se marineaza in condimente si sosuri, se prajeste si se adauga la supe, tocanite sau alimente prajite. Tempehul are o aroma specifica care seamana vag cu nucile sau carnea cu ciuperci.

Autor