De ce ar trebui sa folosesti otet pe plante? 7 utilizari minunate

In timp ce otetul alb este grozav pentru multe treburi casnice, este bun pentru mediu si gradina ta. Este util sa-l folosesti pentru plantele tale si nu numai. Aceasta solutie acida are 7 utilizari de adoptat!

1– Otetul alb indeparteaza depunerile din ghivece

Unul dintre cele mai eficiente produse de uz casnic ecologice poate fi formidabil in indepartarea depunerilor dinghivece . Daca vrei sa aplici acest truc, va trebui sa amesteci o cana de apa cu aceeasi cantitate de otet alb. Inmuiati un burete in acest amestec si frecati recipientul. Urmele incapatanate vor fi indepartate.

2 – Otetul alb te ajuta sa tii pisicile departe de plante

Publicitate

Acest insecticid ecologic tine, de asemenea, pisicile departe de culturile tale. Pentru a impiedica felinele sa se apropie de plante, dilueaza o cana de otet alb intr-o cana de apa. Presarati aceasta solutie in jurul ghivecelor cu plante.

3 – Otetul este un fungicid formidabil de utilizat pe plantele tale

Citeste si articolul :   6 metode pentru o cultura bogata de rosii. Toate ingredientele se gasesc in bucatarie

In timp ce otetul alb poate alunga insectele nedorite, de asemenea, va protejeaza plantele de ciuperci si mucegai. Tot datorita acidului sau acetic, aceasta solutie actioneaza ca un adevarat scut pentru plantatiile tale prin scaderea pH-ului solului. Va trebui sa aduceti o lingura de otet, sa o diluati in ceai de musetel si sa o turnati intr-o sticla prevazuta cu un pulverizator. Pulverizati-va plantele afectate de ciuperci cu acest preparat si gata!

4 – Aceasta solutie are grija de anumite plante cu flori

Publicitate

Otetul este un remediu esential pentru gradina, in special pentru gardenii, azalee si rododendroni care apreciaza sa fie cultivate in sol acid. Pentru a avea grija de aceste flori frumoase, amestecati o cana de otet alb cu 5 litri de apa. Turnati acest lichid in mai multe recipiente cu pulverizator. Va fi suficient sa va udati plantele cu acest preparat, dar fara abuz.

5 – Otetul alb este perfect pentru combaterea buruienilor din jurul plantelor

Citeste si articolul :   Cu ce sa freci cada, gresia, blatul din bucatarie si chiuveta ca sa fie imaculate

Otetul alb este un remediu ecologic formidabil pentru uciderea buruienilor. Vei intelege: aciditatea sa elimina aceste buruieni  nedorite din gradina ta! Numai ca va trebui sa ai grija sa nu-l aplici pe o planta pe care vrei sa o pastrezi. EAsteptati 5 zile inainte de a repeta acest truc . Buruiana se va micsora si veti putea face plivitul manual.

6 – otetul tine furnicile departe de plantele tale

In timp ce otetul alb te poate ajuta si sa scapi de furnici, otetul de mere este mai recomandat pentru aceasta utilizare. Pentru a beneficia de el, va trebui sa turnati pe jos acest produs esential pentru intretinerea casei. Aciditatea sa respinge insectele care va pot manca plantele. Vegetatia ta va fi mai sanatoasa.

7 – plantele tale cu flori vor rezista mai mult

Acest formidabil produs de indepartare a buruienilor este, de asemenea, eficient pentru a va mentine florile in viata mai mult timp daca sunt intr-o vaza. Pentru a profita de acest truc, amesteca doua linguri de otet alb cu un litru de apa si o lingurita de zahar. Turnati acest lichid in vaza si va puteti pastra aranjamentul floral mai mult timp.

Autor