Iata cele 10 motive pentru care cartofii dulci sunt buni pentru tine

Dulceata sa subtila la gust provine din beta-carotenul pe care il contine. Sarac in calorii, cartoful dulce are o cantitate mare de antioxidanti, potasiu si minerale, iar consumul lui pare potrivit si benefic atat pentru organismul uman in ansamblu, cat si pentru diabetici.

10 beneficii pentru sanatate ale componentelor cartofului dulci

Datorita bogatiei sale in zaharuri naturale, cartofii dulci ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, controland in acelasi timp rezistenta la insulina.

Continutul ridicat de fibre din cartofii dulci actioneaza la fel de mult asupra tulburarilor intestinale, cat si asupra detoxifierii organismului.

Beta-carotenul, pigmentul vegetal care se gaseste in cartofii dulci, este un antioxidant care functioneaza la fel de mult in prevenirea ca si in tratamentul inflamatiilor articulare precum artrita sau chiar guta.

Publicitate

Apa de cartofi dulci fiarta calmeaza iritatiile pielii si purifica pielea in timp ce curata porii, datorita vitaminei C si vitaminei E care sunt excelente pentru o piele frumoasa.

Citeste si articolul :   Care sunt primele simptome ale infectarii cu coronavirus. Apar abia dupa 5 zile

Vitamina A din cartof dulce favorizeaza regenerarea sistemului respirator, in special la fumatori, mai ales atunci cand este deficitara si poate fi sursa scaderii apararii imune si a unui risc crescut de aparitie a anumitor tipuri de cancer.

Publicitate

Vitamina C continuta in cartofii dulci, si implicata in mai multi factori biochimici ai organismului, are un rol major in buna functionare a organismului.

Sursa de potasiu, cartoful dulce ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Se stie ca aceasta componenta reduce efectele sodiului, care este responsabil pentru cresterea tensiunii arteriale, permitand in acelasi timp vaselor de sange sa se contracte in mod corespunzator si, prin urmare, promoveaza o buna circulatie a sangelui.

Vitamina D pe care o contine si cartoful dulce este cunoscuta ca mentine sanatatea oaselor, promoveaza imunitatea si chiar previne riscul bolilor cardiovasculare.

Cartoful dulce contine si acid folic sau vitamina B9 care este esentiala pentru producerea de globule rosii, functionarea sistemului nervos si a sistemului imunitar. De asemenea, produce aminoacizi necesari cresterii si reinnoirii celulare esentiali in crestere, in special in timpul dezvoltarii fetale.

Citeste si articolul :   6 alimente de consumat cel putin o data pe zi

Cartoful dulce este un aliat excelent in caz de anemie datorita continutului ridicat de fier. Acest mineral este esential pentru ca organismul sa produca globule albe si rosii.

Excelent din punct de vedere al gustului si al nutritiei; prajit, piure, in supa sau chiar in cartofi prajiti, veti intelege, cartoful dulce este benefic pentru sanatate!

Publicitate

Autor