4 branzeturi sanatoase si gustoase cu continut scazut de calorii

Nu multi dieteticieni ii sfatuiesc pe pacienti sa faca din branza o dieta sanatoasa obisnuita, deoarece multe dintre ele au un continut ridicat de grasimi si sodiu, a caror utilizare regulata poate avea un efect negativ asupra sistemului cardiovascular. Cu toate acestea, exista exceptii mai sanatoase printre branzeturi. Iata cateva dintre ele.

Mozzarella

Branza moale italiana, care, conform retetei clasice, este facuta din laptele de bivoli negri. Cu toate acestea, in magazine, cel mai adesea se gaseste mozzarella facuta din lapte obisnuit de vaca. Aceasta branza contine o cantitate relativ mica de grasime si aproximativ 280 de calorii pe 100 de grame de produs. Mozzarella are un gust laptos placut si discret, de aceea este utilizat in multe feluri de mancare: pizza, paste, salate, produse de patiserie etc.

Feta

Aceasta este o branza traditionala greaca (adaugata intotdeauna la salata greceasca ) si este de obicei facuta din lapte de oaie cu adaugarea de lapte de capra. Aceasta branza este excelenta pentru cei cu intoleranta la lactoza, deoarece nu contine cazeina, principala proteina din laptele de vaca. Feta este bogata in fosfor, vitamine B, calciu si seleniu. Continutul mediu de calorii al  branzei feta este de 265 calorii la suta de grame de produs.

Citeste si articolul :   Tofu sau branza de soia: 7 mari beneficii

Branza de capra

O alta branza pentru cei cu o relatie dificila cu lactoza. Branza de capra are un gust foarte moale si placut, dar, din pacate, unele dintre tipurile sale au o aroma pronuntate de animale  care nu le va placea tuturor. Acest produs este excelent pentru prepararea multor feluri de mancare, de la salate la pizza. Branza de capra contine in medie aproximativ 290 de calorii si este, de asemenea, bogata in vitamina A, calciu si magneziu.

Publicitate

Ricotta

O branza italiana din zer: nu are la baza cazeina, ci albumina, o proteina simpla solubila in apa. Ricotta contine multi aminoacizi importanti pentru intarirea si cresterea muschilor, deci este perfecta pentru nutritia sportivilor. Aceasta branza are doar 174 de calorii, dar mult calciu, fosfor si seleniu. Ricotta este folosita in mod obisnuit pentru a face prajituri , produse de patiserie dulci, pizza, paste, placinte etc.

Autor