6 alimente pe care trebuie sa le consumi o data pe zi!

Exista o multime de lucruri mici pe care le puteti face in fiecare zi pentru a va ajuta corpul sa ramana sanatos pe termen lung. Exercitiile fizice, hidratarea si alimentatia sanatoasa sunt ingredientele pentru o viata mai buna!

1.Ardei rosii

Ardeii rosii sunt antioxidanti puternici care contin, de asemenea, peste 60% vitamina C decat ardeii verzi – ceea ce reprezinta 300% din necesarul zilnic de vitamina C! Consumul unei diete bogate in vitamina C va va incuraja, de asemenea, corpul sa produca colagen, care va incetini formarea ridurilor si va va intari parul si unghiile.

2.Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles poate inhiba cresterea celulelor tumorale in organism prin blocarea enzimelor care promoveaza aceasta crestere. Sunt, de asemenea, un mare aliat in dieta ta de slabire, deoarece 100 de grame de varza de Bruxelles contin doar 45 de calorii, dar au mai mult de 3 grame de proteine si 3 grame de fibre dietetice.

Citeste si articolul :   8 ceaiuri care iti stimuleaza sistemul imunitar si te protejeaza impotriva infectiilor

Varza de Bruxelles contine, de asemenea, acid folic, vitaminele B6, K si C, fibre dietetice, potasiu, mangan si omega-3.

Publicitate

3.Afine

Afinele au mai multi antioxidanti decat orice alt fruct. O cana de afine pe zi va va ajuta sa va mentineti sanatosi si sa preveniti cancerul, diabetul si pierderea memoriei asociate cu imbatranirea.

4.Rosiile

Rosiile sau sucul de rosii nesarate ar trebui sa faca parte din rutina ta alimentara. Rosiile contin licopeni, care s-au dovedit a preveni aparitia cancerelor de vezica, plamani, piele si stomac.

Rosiile au, de asemenea, puterea de a lupta impotriva radicalilor liberi din organism.

5.Morcovi

Usor de gatit si delicios de gustat, morcovii sunt o leguma excelenta de pastrat in dieta zilnica. Acestea contin beta-caroten, care reduce drastic afectiunile inflamatorii, cum ar fi astmul si artrita.

In plus, morcovii contin vitaminele K si C care va sustin sistemul imunitar si va ajuta sa va mentineti sanatosi pe tot parcursul anului!

6.Nuci

Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3, polifenol,i antiinflamatori si proteine. Este gustarea perfecta dupa antrenament!

Citeste si articolul :   5 optiuni de gustari sanatoase pentru a le lua cu tine oriunde te duci

Luati o mana de nuci atunci cand aveti o zi lunga inainte. Sunt usor de gustat.

Toate aceste alimente sunt incredibil de usor de incorporat in bucataria dvs. si, cel mai bine, le puteti manca crude sau intr-o salata! Cumparati-le dinmagazin sau de preferinta sa fie  organice pentru a profita de potentialul lor nutritiv deplin si pentru a evita ingestia de pesticide daunatoare si OMG-uri.

Publicitate

Publicitate

Autor