Cinci superalimente de adaugat in dieta ta

In ciuda faptului ca cuvantul superaliment este doar un termen de marketing, unele produse le  depasesc pe altele  in beneficiile lor pentru sanatate. Acestea contin multe substante importante pentru corpul nostru si pot contribui la imbunatatirea bunastarii si a sanatatii in general. Iata cateva alimente super sanatoase pe care sa le adaugati in dieta dumneavoastra.

Naut

Nautul, este un tip de leguminoase. Este bogat in proteine vegetale, fibre, fier si magneziu de calitate. Un studiu realizat de oamenii de stiinta americani a aratat ca adaugarea nautului in dieta ajuta la controlul greutatii si la reducerea riscului de boli cronice precum diabetul si bolile cardiovasculare. Puteti gati terci, hummus, salate si supe din naut. De asemenea, fac o gustare delicioasa din naut, pur si simplu prajind-ul cu ulei si condimente.

Afine

Afinele sunt bogate in antioxidanti si fibre, care ajuta la normalizarea tractului digestiv si ajuta la controlul greutatii. De asemenea, consumul regulat de afine imbunatateste circulatia sangelui , ceea ce reduce riscul de a dezvolta boli cardiace si vasculare. Aceste fructe de padure nu isi pierd proprietatile benefice chiar si atunci cand sunt inghetate, astfel incat pot fi consumate cu usurinta pe tot parcursul anului, avand rezervate pentru iarna.

Spanac

Spanacul este o leguma cu frunze, cu un gust proaspat placut, continand numerosi nutrienti importanti: grupele de vitamine A, C, E si B, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier etc. Spanacul este excelent pentru imbunatatirea memoriei si a altor functii cognitive. Acest lucru a fost confirmat de un studiu la care au participat persoanele in varsta. Spanacul poate fi adaugat la supe, salate, produse de patiserie, piureuri si feluri principale.

Kale

Kale este o alta varietate de verdeata cu frunze. Aceasta varza, spre deosebire de spanac, are un gust usor amar, dar este bogata intr-o cantitate uriasa de vitamine si minerale, precum: vitamina C, A, K, E, magneziu, sodiu, potasiu, calciu, fier, zinc etc.

Nuci

Desi nucile au un continut ridicat de grasimi, ele ajuta la scaderea nivelului de colesterol cu lipoproteine cu densitate mica („rau”). De asemenea, nucile normalizeaza tensiunea arteriala, sustin sanatatea inimii, a intestinelor, a creierului si a sistemului nervos. Puteti manca nuci fie in forma pura, fie amestecandu-le cu terci, iaurt sau branza de vaci.

Publicitate

Publicitate

Autor