Plante numite care pot inlocui antibioticele

Pentru diferite boli acute sau cronice, exista specii de plante si plante medicinale care asigura protectie si tratament eficient datorita efectului lor antibiotic.

Expertii au spus ca cimbru, oregano, musetel si salvie pot oferi protectie organismului. Datorita uleiurilor esentiale de timol si carvacrol continute de cimbru, acesta are nu numai un puternic efect antibacterian, ci si un efect antiviral.

Cimbrul este o planta antispastica si are un efect de stimulare digestiva. Oregano are aproape acelasi efect. Musetelul are un efect antimicrobian si de neutralizare a toxinelor.

Salvia este o alta planta benefica cu proprietati antibacteriene. Este cel mai frecvent utilizat pentru infectii ale gatului si gurii. Aceasta planta medicinala poate fi folosita in doua moduri – sub forma de ceai sau suc comprimat.

Publicitate

Publicitate

Alte alimente antimicrobiene pe baza de plante sunt ceapa si usturoiul. Louis Pasteur a descoperit ca usturoiul are efect antibiotic si este util si pentru infectiile fungice. Ingredientul sau principal, alicina, este unul dintre cele mai utilizate antibiotice din regnul vegetal. Aceasta substanta poate ajuta la diferite infectii, inclusiv bronsita, gripa si sinuzita.La fel ca si usturoiul este  ceapa  care contine si ingrediente active similare si au proprietati similare, dar nu la fel de mult ca usturoiul.

Citeste si articolul :   9 Superalimente pentru combaterea racelii comune

Nu uita de afinele rosii. Ajuta in principal cu infectiile urinare si problemele vezicii urinare.

Merisorul previne acumularea bacteriilor pe dinti si asigura o prevenire foarte buna a tartrului. Le puteti manca proaspete sau uscate sau le puteti bea sub forma de suc. Foloseste ierburi si plante din natura, acestea vor da sanatate!

Publicitate

Autor