Iata cum sa faci cu usurinta vitamina C acasa pentru a te proteja de multe boli

Este cea mai importanta vitamina pentru sistemul nostru imunitar. Cu toate acestea, organismul insusi nu o poate produce. Motivul pentru care obtinem aceasta vitamina din alimente. Cu toate acestea, in cazul unei deficiente, multi oameni apeleaza la suplimente de vitamina C.

Care sunt beneficiile vitaminei C?

Potrivit numeroaselor cercetari, vitamina C are efecte benefice asupra mai multor aspecte ale sanatatii:

1.Lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Hipertensiunea arteriala expune oamenii riscului de boli de inima, fiind principala cauza de deces la nivel mondial.

Publicitate

Potrivit unei analize a 29 de studii pe oameni efectuate , vitamina C poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale la persoanele cu si fara hipertensiune arteriala.

2.Risc mai mic de accident vascular cerebral

Potrivit unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition, pacientii cu cele mai mari niveluri de vitamina C din sange au avut un risc cu 42% mai mic de accident vascular cerebral decat cei cu cele mai scazute niveluri. De asemenea, s-a observat ca persoanele care mananca multe fructe si legume au niveluri mai mari de vitamina C in sange.

Citeste si articolul :   5 alimente de evitat daca aveti dinti sensibili

3.Imbunatatiti absorbtia fierului

Fierul este un nutrient important care indeplineste diverse functii in organism. Este esential pentru producerea globulelor rosii si transportul oxigenului in tot organismul.

Potrivit unui studiu elvetian din 2010, vitamina C ajuta la transformarea fierului slab absorbit, cum ar fi fierul din surse vegetale, intr-o forma mai usor de absorbit.

4.Protejati memoria si reflectia

Dementa afecteaza mai mult de 35 de milioane de oameni din intreaga lume si afecteaza de obicei persoanele in varsta.

Potrivit unui studiu publicat in British Medical Journal, nivelurile scazute de vitamina C din organism au fost legate de afectarea capacitatii de a gandi si de a-si aminti la persoanele in varsta.

Cum sa prepari un supliment de vitamina C de casa?

Asigurati-va ca folositi mai intai citrice organice sau spalati-le cu otet pentru a indeparta toate urmele de pesticide. Veti avea nevoie de coaja de citrice.

Preparare:

Luati cojile, taiati-le in fasii subtiri si intindeti-le pe o tava de copt. Deshidratati-le la 70 ° C timp de 5-7 ore pana devin uscate si crocante.

Citeste si articolul :   Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu sirop de artar in dieta ta?

Apoi puneti aceste coji uscate intr-un blender si macinati-le pana obtineti o pudra.

Apoi puneti pulberea rezultata intr-un recipient ermetic si pastrati-o intr-un loc racoros.

Ar trebui sa consumati o lingura din aceasta vitamina C de casa in fiecare zi. In plus, puteti adauga pudra in mese si smoothie-uri. Retineti ca o lingura de coaja de lamaie contine de doua ori mai multa vitamina C si de trei ori mai multe fibre decat o felie de lamaie.

Publicitate

Publicitate

Autor