7 simptome timpurii de atac de cord pe care femeile le ignora adesea

Femeile, ca si barbatii, sunt afectate de tulburari cardiovasculare, in special de atacuri de cord. Cu toate acestea, modul in care simptomele se manifesta depinde de sex. La femei, acestea sunt semnele de avertizare ale unui atac de cord:

Senzatie de sufocare

Un sentiment de sufocare  este un simptom asociat de obicei cu probleme de respiratie. Cu toate acestea, daca nu aveti dificultati de respiratie, atunci ar putea fi un semn al unei probleme cardiace.

Daca aveti o senzatie de disconfort in respiratie, ar putea fi un semn precoce al unui atac de cord.  Pe langa senzatia de sufocare, este posibil sa aveti si o presiune neobisnuita in piept si o tuse persistenta.

Publicitate

Oboseala

Oboseala poate fi cauzata de o multitudine de motive, cum ar fi insomnia, obiceiurile alimentare necorespunzatoare sau efortul fizic excesiv. Cu toate acestea, daca devine cronica in timp ce traiti un stil de viata sanatos, ar putea indica probleme cardiace.

Citeste si articolul :   Alimente recomandate pentru sanatatea cardiovasculara

Arterele trebuie mentinute curate pentru un flux sanguin bun. Acumularea de colesterol creste tensiunea arteriala si oboseste inima, ceea ce poate creste riscul unui atac de cord.

In acelasi timp, organismul poate experimenta o reducere a cantitatii de oxigen care ajunge la celule, ceea ce transmite un efect negativ asupra functiei musculare si cognitive, ducand la oboseala cronica.

Insomnie

Insomnia este adesea rezultatul mai multor factori, cum ar fi suprasolicitarea, stresul sau utilizarea prelungita a telefoanelor . Cu toate acestea, la femei, insomnia poate fi si rezultatul unor modificari hormonale sau o problema cu functionarea inimii.

Adesea, femeile cu risc crescut de atac de cord si hipertensiune arteriala vor experimenta insomnie. Aceasta se manifesta prin insomnie severa cu cateva zile inainte de a suferi un atac. Este recomandat sa ramaneti foarte vigilenti in fata acestui simptom.

Transpiratie rece

Aparitia brusca a transpiratiilor reci poate fi unul dintre numeroasele simptome ale unui infarct, dar si alte probleme cardiovasculare grave care nu trebuie trecute cu vederea.

Citeste si articolul :   Alimente care afecteaza in mod neasteptat psihicul

In cazul unui simptom al unui atac de cord, transpiratiile reci apar deoarece organismul depune mai mult efort pentru a-si mentine temperatura pe masura ce inima este suprasolicitata, rezultand schimbari bruste de temperatura.

Transpiratiile reci pot fi insotite si de letargie generala, din cauza lipsei unui flux sanguin normal in organism.

Durere in partea stanga

Unul dintre cele mai cunoscute si mai evidente simptome ale unui potential atac de cord la femei este o senzatie de durere neobisnuita in partea stanga a corpului.

Poate aparea pe toata partea stanga. Femeile care au acest simptom pot avea dureri in brate, spate si maxilar. Aceasta durere poate incepe cu cateva zile inainte de un atac de cord si poate incepe treptat si poate deveni insuportabila in cateva ore.

Sentimente de anxietate

Anxietatea poate fi cauzata de mai multi factori psihologici. Cu toate acestea, este important sa stiti ca anxietatea va poate afecta ritmul cardiac si, ulterior, va poate creste riscul de atac de cord.

Citeste si articolul :   Nu o sa-ti vina sa crezi. De la ce te poti intoxica(contamina) cu plumb

Sentimentele de anxietate, insotite de dureri in piept sau ameteli, nu trebuie ignorate si necesita ingrijiri medicale.

Reflux  acid

Supraproductia de sucuri digestive acide in stomac duce la ceea ce se numeste reflux. Cand acest simptom este legat de un atac de cord, incepe cu o senzatie de arsura in stomac si piept.

Desi de cele mai multe ori un simptom de acest tip este de fapt rezultatul altor probleme de sanatate, este intelept sa nu excludem posibilitatea unei probleme cardiace, mai ales daca refluxul este sever si apare frecvent.

Publicitate

Publicitate

Autor