Diferitele beneficii pentru sanatate ale uleiului de piper negru

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de piper negru

Datorita numeroaselor sale proprietati reparatoare, expectorante, antioxidante, antiinflamatorii etc., uleiul esential de piper negru va ofera o multitudine de beneficii, dintre care principalele sunt:

Stimuleaza digestia: creste secretia de acid clorhidric in stomac, care imbunatateste digestia si ajuta la prevenirea colicilor, constipatiei si diareei. De asemenea, piperul negru previne formarea gazelor intestinale si favorizeaza urinarea si transpiratia, ceea ce ajuta la eliminarea materialelor toxice din organism.

Calmeaza durerile musculare si articulare: Uleiul esential de piper negru are proprietati antiinflamatorii si analgezice, excelente pentru reducerea durerilor musculare si articulare. A se folosi diluat cu ulei vegetal.

Imbunatatirea sanatatii pielii: S-a demonstrat stiintific ca piperina prezenta in piper si uleiul sau esential stimuleaza productia de pigmenti, ceea ce ajuta la imbunatatirea aspectului pielii in cazurile de vitiligo, o boala care provoaca aparitia unor pete albe in diferite parti ale pielii. corp.

Lupta impotriva congestiei nazale: amelioreaza congestia nazala si sinuzita, datorita capacitatii sale de a dizolva mucusul din tractul respirator.

Citeste si articolul :   7 tipuri de dureri de picioare pe care nu trebuie sa le ignori niciodata

Imbunatateste sanatatea cardiovasculara: ajuta la lupta impotriva stazei limfatice si a venelor varicoase. Doar diluati-l cu ulei vegetal si masati zonele afectate.

Combate radicalii liberi: Proprietatile sale antioxidante ajuta la prevenirea si repararea daunelor cauzate de radicalii liberi, reducand riscul de aparitie a problemelor hepatice si a bolilor cardiovasculare.

Stimuleaza functia cognitiva: Datorita continutului sau de piperina, reduce tulburarile cognitive, tulburarile de memorie, anxietatea si melancolia.

Promoveaza pierderea in greutate: Datorita efectului sau de incalzire, favorizeaza degradarea celulelor adipoase, ceea ce o face ideala pentru reducerea aglomerarilor de celulita si rafinarea siluetei.

Modalitati de utilizare a uleiului esential de piper negru

Autor