Beneficiile oreganului pentru sanatate

Oregano are proprietati diferite in functie de faptul ca este folosit intern sau extern. Beneficiile oreganului  sunt multiple:

Calmeaza inflamatia: Oregano este o planta puternica, care este un excelent antiinflamator si antispastic si cu concentratiile sale mari de timol, intareste muschii si lupta impotriva bolilor inflamatorii. Fie ca sunt infuzate sau inhalate, frunzele de oreganotrateaza  gatul si desfunda bronhiile in bolile respiratorii. Poate fi folosit si ca cataplasma prin folosirea plantei de oregano proaspat intr-o carpa incalzita si plasata pe zona dureroasa. Astfel, amelioreaza reumatismul, gatul intepenit si rigiditatea. Este o sursa importanta de omega-3 si contine minerale precum: fier, magneziu, calciu, cupru, Vitaminele C, E, B6 si K, acestea din urma fiind fundamentale pentru intarirea oaselor.

Publicitate

Detoxifica organismul: Studii recente au aratat ca oregano are capacitatea de a detoxifica ficatul si permite eliminarea toxinelor cauzate de radicalii liberi din organism, implicati in aparitia bolilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer si a bolilor asociate imbatranirii, datorita compusilor  organici si minerale importante.

Imbunatatiti pielea: in general, plantele medicinale contin cantitati mari de antioxidanti si nutrienti. Si oregano contine mai mult. Componentele sale previn imbatranirea celulara si, prin urmare, pe cea a pielii .

Imbunatatiti sanatatea oaselor: Odata cu varsta, stocul nostru osos slabeste si suntem expusi unui mare risc de fracturi. Oregano contine calciu si fier, care sunt minerale esentiale pentru intarirea oaselor si pentru a ne proteja de eventuala osteoporoza.

Stimuleaza organismul: oregano este un stimulent si un excitant: este recomandat in cazuri de oboseala severa sau astenie.

Faciliteaza tranzitul: Oregano trateaza balonarea si gazele, imbunatateste tranzitul intestinal si amelioreaza tulburarile digestive. De asemenea, poate ameliora perioadele dureroase.

Pentru a va bucura de toate beneficiile oregano, va recomandam sa pregatiti aceasta bautura.

Ingrediente:

3 lingurite de oregano proaspat sau 1 lingurita de oregano uscat.

300 ml apa.

Preparare:

Intr-o cana cu apa fierbinte, se toarna cantitatea de oregano si se lasa la infuzat aproximativ 10 minute. Se strecoara apoi infuzia si se consuma bautura imediat dupa.

Autor