15 alimente pe care le poti manca fara sa te ingrasi

1. Popcorn (florcele de porumb)

Floricele simple, care inseamna floricele de porumb fara sare sau unt, pot fi consumate fara nicio limitare. Este extrem de saraca in calorii, promovand senzatia de plenitudine. O cana de floricele de porumb contine doar aproximativ 31 de calorii. (Flocicele de porumb fara ulei)

2. Vinete

O portie de vinete coapte sau la gratar fara ulei contine mai putin de 24 kcal. Prin urmare, va puteti rasfata si fara restrictii cu consumul acestei legume gustoase si deosebite.

3. Telina

Stiati ca tulpinile de telina contin 95% apa? Au atribute diuretice care ajuta la detoxifierea organismului si stimuleaza eliminarea naturala si sanatoasa a deseurilor.

4. Algele

Algele marine sunt umplute cu iod, care mentine buna functionare a tiroidei. Prin urmare, ele ajuta la mentinerea hormonilor la niveluri normale si va impiedica sa va ingrasati. De asemenea, au o cantitate redusa de calorii.

5. Pepene

100 g de pepene galben sau pepene verde inseamna doar 34 de calorii, ceea ce inseamna ca il poti manca tot timpul fara sa-ti faci griji ca te  ingrasi. Acest tip de fruct te face sa te simti plin si ajuta, in acelasi timp, la eliminarea deseurilor din organism.

Citeste si articolul :   Cum sa recunosti o alergie la oua

6. Portocale, grapefruit si mandarine

In timp ce consumul ridicat de fructe proaspete nu este cu adevarat recomandat pentru oricine incearca sa slabeasca, citricele sunt o exceptie. Contin cantitati mari de vitamina C, fibre alimentare si flavonoide. Ele pot imbunatati functia digestiva. Alaturi de aceste beneficii, citricele favorizeaza si senzatia de satietate.

7. Castravete

Castravetele este 96% apa, ceea ce il face o optiune vegetariana obligatorie pentru oricine incearca sa slabeasca. Castravetele contine o substanta numita beta-caroten care actioneaza ca un antioxidant si ajuta la combaterea radicalilor liberi. Castravetele este, de asemenea, bogat in flavonoide, care sunt excelente pentru reducerea inflamatiei.

8. Sfecla

100 g de sfecla contin doar 19 calorii. Aceasta leguma speciala este alcatuita din multi nutrienti, vitamine si minerale. Pe langa aportul scazut de calorii, sfecla este bogata in fibre, ceea ce favorizeaza satietatea si pierderea in greutate.

9. Dovlecel

100 g de dovlecel contin doar 17 calorii! Aceasta leguma este mai bogata in nutrienti, nu contine aproape deloc grasime. Este, de asemenea, bogat in calciu, care este excelent pentru oase, si contine multe fibre, care previn constipatia si favorizeaza satietatea.

Citeste si articolul :   Ce culoare are urina ta? Raspunsul dezvaluie lucruri despre tine

10. Ananas

Acest fruct deosebit si gustos ar putea fi cel mai bun aliat al tau in lupta impotriva kilogramelor in plus. Ananasul contine 50 kcal la 100 de grame, iar bromelaina pe care o contine metabolizeaza eficient proteinele, precum si grasimea corporala, favorizand pierderea in greutate.

11. Prune si mere

100g de mere contin aproximativ 50 de calorii in timp ce o portie de 100g de prune ofera doar 45. Merele si prunele ofera o senzatie de satietate rapida si imbunatatesc digestia, datorita cantitatii mari de fibre pe care o contin.

12. Fructe de padure: Merisoare, capsuni si coacaze

Coacazele si merisoarele sunt bogate in vitamina C si contin 46, respectiv 56 de calorii in 100 de grame. In ceea ce priveste capsunile, acestea contin doar 32 de calorii la 100 de grame. Aceste fructe gustoase sunt, de asemenea, bogate in fibre si nu contribuie la cresterea in greutate.

13. Varza, broccoli si conopida

O portie de varza contine doar 7 calorii, in timp ce cea de conopida contine 50. In ceea ce priveste broccoli, acesta contine doar 16 calorii. Aceste legume sunt bogate in vitamina C, minerale si fibre, ceea ce le face aliati mari pentru pierderea in greutate.

Citeste si articolul :   7 alimente esentiale pentru sanatatea inimii

14. Salata verde

Salata verde contine o cantitate mare de acid folic sau vitamina B9, care este deosebit de benefica pentru femeile insarcinate. Este bogat in apa si fibre. Acestea imbunatatesc tranzitul intestinal facilitand astfel eliminarea scaunelor si a constipatiei. Aceasta leguma favorizeaza senzatia de satietate care impiedica gustarea si, prin urmare, cresterea in greutate. Salata verde trebuie consumata fara nicio restrictie deoarece 100 g de salata verde contin doar 15 kcal.

15. Oua

Ouale pot fi consumate oricand in timpul zilei sau seara, fara posibilitatea de a ingrasa. Evident, ouale fierte tari  sunt mult mai bune decat ouale prajite. Un ou fiert tare contine aproximativ 80 de calorii si iti ofera rapid o senzatie de satietate datorita continutului sau ridicat de proteine.

Autor