Care sunt alimentele cu calorii negative?

Excesul de greutate dispare doar daca folosesti mai multa energie . Prin urmare, datorita pasiunii generale pentru numararea caloriilor , alimentele cu continut negativ au devenit foarte populare.

Ce sunt ? Cum poate fi o valoare nutritiva negativa? Si ce produse pot fi atribuite acestei categorii .

Cum pot fi caloriile negative? Orice aliment alimenteaza corpul cu energie, dar, in acelasi timp, o cheltuiti pentru digerarea alimentelor . Cantitatea sa depinde direct de ceea ce mananci. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de organism este mai mare decat numarul celor asimilate.

Alimentele cu calorii negative sunt legumele si fructele cu continut scazut de zahar si bogate in fibre si apa.

Publicitate

Care sunt cele mai populare?

TELINA

Telina este una dintre vedetele de top ale alimentelor sanatoase. Contine doar 16 kcal la 100 de grame si este bogata in fibre, ceea ce o face foarte benefica pentru digestie. Adaugati telina la salate, sucuri .

CAPSUNI

Capsunile, zmeura si murele contin doar aproximativ 30 de calorii la 100 de grame. Dar nu numai continutul negativ de calorii le face un produs ideal, ci si cantitatea mare de vitamine cu care hranesc organismul. Boabele sunt un adevarat depozit de vitamine si antioxidanti necesare pentru frumusetea si sanatatea ta.

Citeste si articolul :   Lucruri care se intampla cand nu mai mancam zahar

GRAPEFRUIT

Grapefruitul contine putine calorii si multe substante benefice pentru organism. Continutul ridicat de folat, vitamina C si antioxidanti fac din aceste citrice alimentul ideal pentru dieta ta.

CASTRAVETE

Castravetele contine doar 16 kcal la 100 de grame, dar este bogat in minerale si fibre. Un alt plus al legumelor verzi este ca ajuta la mentinerea echilibrului apei, deoarece este aproape in intregime apa.

BROCOLI

Broccoli este bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Continutul de calorii al produsului este de aproximativ 30 kcal la 100 de grame, ceea ce il face sigur pentru greutate Adaugati broccoli la salate, preparate din carne.

Publicitate

Publicitate

Autor