Zapada de 2 metri in Romania. Utilajele nu mai fac fata

Vremea rea da bataie de cap autoritatilor din Romania. Astfel, in unele zone montane stratul de zapada a ajuns chiar si la 2 metri. Potrivit autoritatilor drumul national 67 C este inzapezit.

Transalpina, starat de zapada de 2 metri

Autoritatile au anuntat o situatie delicata la iesirea de pe Transalpina, in dreptul statiunii Ranca. Din cauza ninsorii s-a depus, pe alocuri, un strat mare de zapada, ajungand pana la 2 metri .

Oficialitatile au anuntat ca s-a intervenit in zona, prin Sectia Drumuri Nationale din Targu Jiu pentru a se curata zona. Aceeasi sursa mentioneaza ca mai multe masini parcate au fost acoperite de zapada.

Publicitate

“Indepartare de pe partea carosabila a zapezii viscolite noaptea trecuta pe DN 67C, statiunea Ranca, iesirea spre Transalpina. Autoturismele care au fost acoperite de zapada erau parcate pe marginea drumului, intr-o parcare ce apartine proprietarilor de cabane din zona. Mentionam faptul ca drumul de acces spre statiune nu a fost afectat de viscol, circulatia se desfasoara in conditii de carosabil curat si umed, izolat zapada 1-2 cm.

Citeste si articolul :   Rezultate exit-poll, alegeri locale 2020. Cine a castigat la Timisoara

Echipele de #deszapezire ale #cnair, actioneaza permanent pe toate sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pentru asigurarea conditiilor de circulatie in #siguranta. #deszapezire #DRDPCraiova”, este anuntul postat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe pagina oficiala de Facebook

Situatii grele si in alte zone

CNAIR anunta si redeschiderea unor drumuri nationale, aflate intr-o asemenea situatie.

“Duminica dimineata, 14.02.2021, traficul rutier s-a reluat pentru toate categoriile de autovehicule pe ultimele sectoare de drum national restrictionate din cauza viscolului puternic din judetul Botosani, DN 29, DN 29A. si DN 24C.

La aceasta ora nu mai exista sectoaare de drumuri nationale sau autostrazi inchise sau cu circulatia restructionata din cauza conditiilor meteorologice.

Facem apel la conducatorii auto sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Inca 19 cazuri confirmate in Romania. Bilantul total a ajuns la 158. Unde au fost descoperite

Precizam ca toate directiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate si vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier sa se desfasoare in conditii de siguranta.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.