Ninge in Romania. Zapada a ajuns la 8 centimetri in aceste locuri

Ninge in Romania. Zapada ca in povesti la Ranca, iar drumarii au intervenit cu sase utilaje.  Stratul de zapada a ajuns chiar si la opt centimetri.

Stratul de zapada este cuprins intre cinci si opt centimetri. Autoritatile au anuntat ca se intervine cu sase utilaje, acestea fiind pregatite de mai multa vreme ca sa curete drumul.

„Se actioneaza permanent cu lama si material antiderapant”, spun cei de la Sectia de Drumuri Nationale Targu Jiu, potrivit Mediafax.

Publicitate

Publicitate

O informare meteo este valabila pana sambata la ora 14.00. Meteorologii au estimat precipitatii in cea mai mare parte a tarii, iar mai ales in centru, sud-vest si in zona de munte cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15-20 l/mp. La munte predomina ninsorile.

Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se semnaleaza si in Translvania si local in zonele de deal din Moldova, Muntenia si Oltenia.

Vantul se intensifica in majoritatea regiunilor, dar mai ales in cele estice, sud-estice si vestice in general, cu viteze de 40-50 km/h, iar in zona montana inalta rafelele vor depasi 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.