5 beneficii pentru sanatate ale fructului mango pentru care merita sa fie consumat mai des

Mango este un fruct tropical vibrant si suculent adesea denumit regele fructelor. Exista un numar mare de specii de mango, dar toate au un lucru in comun: sunt foarte gustoase.

In ciuda faptului ca acest fruct contine mult zahar, este foarte util. Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale fructului mango :

Intareste sistemul imunitar

Vitamina A este foarte importanta pentru imunitatea noastra, este necesara pentru producerea si activitatea celulelor albe din sange si pentru apararea organismului impotriva diferitilor agenti patogeni. O deficienta a acestei vitamine poate face o persoana foarte sensibila la infectii. Consumul regulat de mango poate suplini cu usurinta lipsa vitaminei A, astfel incat sistemul imunitar sa ramana intotdeauna suficient de puternic.

Imbunatateste sanatatea pielii si a parului

Vitamina A din mango este, de asemenea, importanta pentru pielea sanatoasa, parul si glandele sebacee. In plus, fructele tropicale sunt bogate in vitamina C (40% din valoarea zilnica a unui adult), care este esentiala pentru producerea de colagen. Aceasta proteina filamentoasa ofera elasticitate pielii, ajutand la prevenirea ridurilor si a caderii  pielii.

Imbunatateste somnul

Mango contine vitamina B6, magneziu si potasiu, toate fiind foarte benefice pentru un somn sanatos. De exemplu, vitamina B6 promoveaza productia de melatonina („hormonul somnului”), in timp ce magneziul si potasiul ajuta la relaxarea muschilor, previn crampele nocturne si incetinesc impulsurile nervoase, astfel incat o persoana sa poata adormi si sa doarma profund toata noaptea.

Sprijina sanatatea ochilor

Un fruct tropical dulce, bogat in antioxidanti precum luteina si zeaxantina. Acest duo util protejeaza ochii de efectele negative ale radiatiilor ultraviolete, protejeaza retina si lentila ochiului de deteriorari, mareste raza vizuala si ajuta, de asemenea, ochii sa se adapteze mai repede la lumina puternica. In plus, luteina si zeaxantina incetinesc progresul bolilor periculoase, cum ar fi degenerescenta maculara si cataracta.

Imbunatateste digestia

O alta proprietate benefica a fructului maango este imbunatatirea digestiei. Fructul contine enzime care ajuta la digestia alimentelor si fibre care sustin functionarea normala a tractului digestiv. De asemenea, fibrele satureaza bine si reduc pofta de mancare  noaptea.

Autor