Pentru anxietate si nervozitate: 5 alimente care sunt grozave pentru a te ajuta sa te calmezi

Milioane de adulti sunt anxiosi si nervosi in fiecare zi din orice motiv. Poate fi dificil sa te calmezi, sa te relaxezi si sa te inveselesti, dar datorita continutului ridicat de nutrienti, mai multe alimente pot ajuta in acest sens.

Legume si fructe crude

Consumul regulat de fructe si legume crude poate reduce simptomele depresiei, poate imbunatati starea de spirit si poate imbunatati satisfactia vietii, potrivit unui studiu publicat  . Potrivit acestei lucrari stiintifice, fructele si legumele care pot afecta pozitiv sanatatea mintala a unei persoane includ: mere, banane, morcovi, citrice, castraveti, kiwi, salata verde, spanac si alte legume cu frunze verzi.

Dovleac

Datorita continutului sau ridicat de magneziu, dovleacul ajuta sa faca fata anxietatii si nervozitatii. In plus, este excelent in ameliorarea oboselii si imbunatatirea abilitatilor cognitive. Unele soiuri de dovleac sunt placute de mancat chiar si crud, dar pulpa acestui produs poate fi adaugata si in supe, salate, produse de patiserie, risotto si multe altele.

Nuci

Aceste nuci asemanatoare creierului sunt o sursa bogata de acid alfa-linolenic, care este bun pentru cresterea starii de spirit si reduce anxietatea. De asemenea, un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea California din Los Angeles (SUA) a aratat ca nucile ajuta la combaterea depresiei.

Publicitate

Alimente fermentate

Alimentele fermentate imbunatatesc microflora intestinala, care la randul sau reduce efectele stresului si afecteaza pozitiv functionarea sistemului nervos. Alimentele fermentate includ chefir, sos de soia, iaurt.

Lapte

Deoarece laptele este bogat in vitamina D, este excelent pentru a ajuta la combaterea anxietatii si a nervozitatii, pentru a reduce simptomele depresiei, pentru a creste nivelul de energie si pentru a imbunatati calitatea somnului. Dar daca din anumite motive nu puteti consuma lapte de vaca sau de capra, incercati sa beti lapte vegetal fortificat cu vitamina D: migdale,  soia etc.

Publicitate

Autor