TOP 5 alimente sanatoase pentru ficat

Ficatul este un organ care este un filtru, trecand zilnic prin el insusi substantele nocive care patrund in corpul nostru. Ficatul are multi inamici agresivi – alcool, droguri, aditivi chimici din alimente si, prin urmare, are nevoie de reincarcare. Introduceti aceste alimente in dieta dvs. si sustine-ti sanatatea din interior spre exterior.

Dovleac

Ficatul iubeste alimentele portocalii si rosii, iar dovleacul este util. Dovleacul este bogat in vitamina T rara, care ajuta la absorbtia alimentelor grele cu proteine, cum ar fi carnea. Lasa obiceiul de a manca dovleac ca garnitura sa se instaleze in bucatarie.

Dovleacul ajuta la pierderea in greutate, asa ca cei care sunt ocupati cu aceasta problema ar trebui sa se uite mai atent la el.

Caise uscate

Un alt asistent roscat, potrivit pentru cei care nu isi pot imagina viata fara desert. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca consumul de caise uscate reduce riscul de a dezvolta cancer la ficat, iar componentele fenolice care alcatuiesc acest fruct uscat reduc colesterolul, care supraincarca ficatul.

Alge Marine

Contine acid alginic – este numit si un utilizator natural al substantelor nocive. Sunt capabili sa indeparteze sarurile metalelor grele. Si acesta este de mare ajutor pentru ficat. De asemenea, algele marine contin mult iod, care previne bolile tiroidiene, reduce riscul de cancer si scade nivelul de colesterol.

Ulei de masline

Uleiul de masline este bogat in vitamina E, care este un antioxidant. Va proteja organismul de efectele radicalilor liberi care se formeaza din fumul de tigara, radiatii, aer murdar si asa mai departe. Toata aceasta lovitura cade pe ficat. Uleiul de masline blocheaza substantele toxice care patrund in organism.

Lactate

Produsele din lapte fermentat, cum ar fi chefirul cu continut scazut de grasimi, iaurtul sau laptele fermentat  sunt o optiune buna. Ele stau la baza imbunatatirii microflorei intestinale si contribuie la o curatare moale si naturala a organismului de toxine, ceea ce inseamna ca ficatul va fi mai usor. In plus, bacteriile bune va vor ajuta sa digerati alimentele si sa le indepartati mai usor.

Citeste si articolul :   4 tipuri de pesti de mancat buni pentru sanatate

5 vitamine esentiale pentru ficatul tau:

– Vitamina A – se gaseste in morcovi, sfecla, caise, dovleac si ardei gras.

– Vitamina E – se gaseste in cereale, peste si ulei vegetal.

– Acizi grasi Omega-3 – cauta-i in pestele gras.

– Vitamina B2  in piersici, pere, sfecla si spanac.

– Acid lipoic – produse lactate, carne de vita si spanac.

Publicitate

Publicitate

Autor