Aflati cum sa utilizati coriandru pentru a curata sangele, pielea, rinichii si ficatul

Din denumirea sa stiintifica Coriandrum Sativum, coriandrul este o planta din familia Apiaceae. Cultivat peste tot in lume, este apreciat pentru aroma sa destul de speciala si este folosit ca si condiment  in tot felul de feluri de mancare. Ceea ce este mai putin cunoscut este ca coriandrul este o planta cu beneficii surprinzatoare pentru sanatatea noastra.

Coriandru, o mica lectie de istorie

Coriandrul  este una dintre cele mai vechi plante aromatice din lume. Din cele mai vechi timpuri, romanii si grecii au folosit aceasta planta si semintele sale pentru a-si pregati mesele. In plus, au recunoscut deja la acea vreme proprietatile medicinale ale acestei plante, care era folosita ca remediu natural pentru tratarea durerilor de cap si a durerilor de stomac.

Coriandrul vine in multe feluri. Cea mai cunoscuta dintre ele este desigur planta  proaspata. Planta are, de asemenea, fructe care nu trebuie confundate cu frunzele sale. Odata uscate si macinate, ele servesc drept condiment pentru a insoti multe feluri de mancare.

Citeste si articolul :   Remediu natural pentru combaterea parului gri

Beneficiile coriandrului

1.  Reduce tensiunea arteriala

Hipertensiunea este o boala caracterizata printr-o tensiune arteriala prea mare.

Publicitate

In plus si conform acestui studiu, coriandrul ar reduce tensiunea arteriala. Acest avantaj ar fi legat de actiunea sa diuretica. Un beneficiu sugerat si de Lauren Panoff, dietetician american care explica intr-un articol  ca planta ajuta la eliminarea excesului de apa si sodiu din organism.

2. Incetineste imbatranirea pielii

Razele UV sau poluarea ne ataca in mod constant pielea, care, pe termen lung, poate ajunge sa sufere ca urmare. Radicalii liberi fac ca celulele sa imbatraneasca prematur, permitand liniilor fine sau ridurilor sa apara mai devreme. Pentru a preveni aparitia acestora, ar putea fi, prin urmare, intelept sa va cresteti aportul de antioxidanti, pe care coriandrul il are in cantitati bune. Un beneficiu validat de acest studiu publicat in Journal of Medicinal Food care indica faptul ca planta ar fi utila in prevenirea fotoimbatranirii pielii.

Citeste si articolul :   6 semne ale unui accident vascular cerebral pe care oamenii le ignora aproape intotdeauna

3. Are proprietati diuretice

Datorita proprietatilor sale diuretice care optimizeaza fluxul de urina, coriandrul poate fi capabil sa ne protejeze functiile renale. Intervievata de Journal des Femmes, Christelle Lassort, terapeut naturist si medicina alternativa explica intr-un articol ca coriandrul este si detoxifiant, permitand in special „eliminarea in urina a nivelurilor de mercur, aluminiu, plumb”. Componente care pot afecta multe sisteme din corp, inclusiv rinichii.  Cu toate acestea, ar trebui consumat in forma sa proaspata si in cantitati mari pentru a beneficia de efectele sale, spune medicul naturist.

4. Are proprietati antioxidante

Printre numeroasele sale functii, rolul ficatului este de a filtra sangele pentru a elimina toxinele. Cand ne rasfatam in exces, acest organ se poate simti coplesit de deseuri. Munca sa de filtrare si purificare este apoi mai dificil de realizat. Prof. Patrick Marcellin, hepatolog la Spitalul Beaujon, explica faptul ca „o dieta dezechilibrata tinde sa oboseasca ficatul, care nu-si mai poate face treaba in mod corespunzator si asigura functiile biochimice si metabolice esentiale pentru buna functionare a ficatului.„

Citeste si articolul :   De ce este buna quinoa pentru tine?

Datorita continutului sau ridicat de vitamina K, coriandrul nu este recomandat persoanelor care urmeaza tratament anticoagulant. De asemenea, poate duce la sindromul de alergie orala, care afecteaza in special persoanele alergice la polenul din mediu.

Publicitate

Publicitate

Autor