Cinci modalitati eficiente de a scapa de balonare

Balonarea nu este o problema periculoasa. Totusi, daca simtiti balonarea prea des, aceasta va provoaca  disconfort, va face sa va simtiti inconfortabil si, in cel mai scurt timp, cautati un remediu pentru aceasta afectiune neplacuta.

Din fericire, problema poate fi rezolvata fara medicamente speciale. Este suficient sa-ti schimbi putin obiceiurile, iar balonarea te va deranja atat de rar, incat vei uita ca odata ce ai fost ingrijorat constant de asta.

Mananca alimente mai putin sarate

Un studiu din 2019 realizat de oamenii de stiinta  a aratat ca alimentele bogate in sare pot provoca balonare. Prin urmare, pentru cei care sufera de o productie crescuta de gaze in intestine, expertii recomanda reducerea aportului de sare. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a reduce cantitatea de alimente conventionale din dieta ta.

Limitati aportul de zahar

Unele zaharuri, cum ar fi fructoza si lactoza, pot provoca flatulenta, crampe stomacale si balonare. Lactoza sau zaharul din lapte sunt intolerabile la aproximativ 67% dintre persoanele din intreaga lume. Daca descoperiti, de asemenea, ca anumite fructe sau produse lactate va dau probleme intestinale, incercati sa va limitati aportul.

Inlocuiti sucul  cu apa sau ceai de menta

Bauturile carbogazoase sunt, de asemenea, o cauza frecventa a balonarii. In schimb, inlocuiti sucul cu apa simpla sau ceai de menta. Menta stimuleaza motilitatea intestinala si, de asemenea, reduce inflamatia , ajutand la mentinerea unui sistem digestiv sanatos.

Mananca alimente probiotice

Probioticele sunt importante pentru mentinerea unei flore bacteriene sanatoase, care imbunatateste digestia si ajuta la evitarea problemelor precum balonarea . Probioticele pot fi obtinute atat din produse naturale (iaurt, paine cu aluat, branza de vaci,  sos de soia etc. ), cat si din aditivi speciali.

Sport

Unele exercitii pot ajuta la imbunatatirea functiei intestinului si la reducerea balonarii. Aceste activitati includ mersul pe jos regulat, yoga si ciclism. Daca va simtiti brusc inconfortabil in intestine, incercati pur si simplu sa mergeti sau sa faceti cateva exercitii fizice.

Publicitate

Publicitate

Autor