Cum sa evitati balonarea dupa ce mancati

Descopera cum poti evita balonarea si senzatia de plin pentru a avea o zi mai placuta.

Dupa o masa minunata, esti gata sa te relaxezi. Dar apoi se intampla: pantalonii tai se simt stransi, iar stomacul se simte de doua ori mai mare decat dimensiunea normala. In plus, este posibil sa aveti chiar crampe, gaze si eructatii. Toate acestea sunt semne posibile de balonare. In timp ce unele conditii de sanatate care stau la baza cauzeaza uneori balonare, este o situatie obisnuita care poate fi remediata prin modificari ale obiceiurilor alimentare. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa evitați acele episoade de balonare incomode.

1. Cele mai frecvente declansatoare

– mere

Publicitate

– fasole

– broccoli, conopida si varza

– lactate

– salata verde

– ceapa

– piersici și pere

2. Urmariti aportul de fibre

Alimentele fibroase precum cerealele integrale, fasolea si leguminoasele pot fi o cauza frecventa a balonarii. In timp ce aceste alimente sunt promovate ca fiind mai sanatoase decat omologii lor rafinati, continutul lor bogat in fibre cauzeaza balonarea la unii oameni.

Fibrele sunt o parte importanta a unei diete sanatoase pentru inima, dar ar trebui sa cresteti treptat cantitatea pe care o consumati. De exemplu, in loc sa treceți de la cereale albe rafinate la cereale integrale dintr-o data, incercati sa inlocuiti un produs pe rand pentru a vedea cum reactioneaza corpul dumneavoastra.

Citeste si articolul :   Cum trebuie plantata ceapa pentru a avea o recolta bogata?

3. Evitati sarea

Pana acum, stiti ca consumul de prea multa sare poate provoca o serie de probleme de sanatate pe termen lung, inclusiv hipertensiunea arteriala. Pe termen scurt, o masa sarata suplimentara poate duce la retentia de apa, ceea ce provoaca balonare.

4. Limitati bauturile carbogazoase

Apa carbogazoasa si sifonul sunt principalii vinovati ai balonarii in lumea bauturilor. Pe masura ce consumati aceste bauturi, dioxidul de carbon se acumuleaza in corpul dumneavoastra. Acest lucru poate duce rapid la balonare, mai ales daca le beti repede.

Apa simpla este cea mai buna. Incercati sa adaugati o felie de lamaie pentru o aroma fara balonare.

5. Mananca incet

Este posibil sa aveti obiceiul sa mancati repede cand sunteti intr-o criza de timp. De asemenea, inghiti aer atunci cand faci acest lucru, ceea ce poate duce la retentia de gaze.

Puteti invinge balonarea, consumand mancarea incet. Mancand mai lent poate reduce, de asemenea, consumul total de alimente, asa ca s-ar putea sa va strangeti centura decat sa o slabiti!

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.