5 tipuri de ceai care te ajuta la ameliorarea durerilor de stomac

Dureri de stomac? Cu siguranta ai avut stari de greata, balonare sau senzatia de tensiune a stomacului, din cand in cand. Pentru o amelioarare rapida acestor simptome  exista o serie de ceaiuri care te vor ajuta cu siguranta.

Ceaiul reactioneaza asupra organismului tau precum un glont atunci cand este vorba de haosul ce se petrece in stomacul tau. Exista o multitudine de ceaiuri in supermarketuri, farmacii, plafar sau poti tu singur sa iti procuri multe din plantele utilizate pentru ceai.

Pentru probleme de stomac, unele tipuri de ceai pot face minuni cu ingredientele lor.

Aproape nimic nu poate amelioara mai rapid o durere sau disconfort al stomacului decat o ceasca de ceai fierbinte.  Ceaiul nu este benefic doar pentru corpul tau ci si pentru sufletul si spiritul tau.

Publicitate

De obicei, este suficient ca o bautura calda sa contribuie la relaxare si astfel sa reduca stresul. Ceaiul te incalzeste de la interior si amelioreaza tensiunea, durerea si disconfortul acut.

Citeste si articolul :   7 alimente bogate in zinc si beneficiile lor

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o arma miraculoasa in lupta impotriva durerilor de stomac. Contine polifenoli si bio-flavonoizi. Acestea au un efect antibacterian si capteaza bacteriile ce  care distrug celulele sanatoase – iar uneori acest lucru poate incetini chiar procesul de imbatranire.

Ceaiul verde poate preveni, de asemenea, dezvoltarea tumorilor, are efecte preventive asupra bolilor cardiovasculare si are un efect pozitiv asupra tulburarilor hepatice.

Ceaiul de menta

Publicitate

Ceaiul de menta este cunoscut pentru a ajuta la relaxarea muschilor intestinului si ameliorarea durerii. Chiar si mirosul de ulei de menta poate preveni starea de greata si varsaturile. Poti face cu usurinta acest ceai singur acasa, inmuiand frunzele zdrobite de menta in apa fierbinte pentru cca 7-10 minute.

Ceaiul de fenicul

Ceaiul de fenicul are multe proprietati antibacteriene si s-a dovedit ca amelioreaza boli precum greata acuta. De asemenea, poate ameliora crampele menstruale si poate promova regularitatea intestinului. Feniculul este, de asemenea, utilizat in mod obisnuit pentru a trata constipatia. Poti incerca, de asemenea, sa prepari acest ceai singur acasa, daca nu doresti sa il cumperi. Pur si simplu torni o cana de apa fierbinte peste o lingurita de seminte de fenicul uscate. Alternativ, poti inmuia radacinile sau frunzele plantei de fenicul in apa fierbinte timp de cinci pana la zece minute.

Citeste si articolul :   9 moduri in care emotiile iti influenteaza judecata

Ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel este usor, aromat si este adesea considerat a fi unul dintre cele mai linistitoare tipuri de ceai. Musetelul este adesea folosit pentru a relaxa muschii digestivi si pentru a trata probleme precum indigestie, starile de greata, varsaturi si diaree.

Ceaiul negru

Un remediu vechi si popular este ceaiul negru. Ofera o serie de beneficii pentru sanatate asemanatoare cu ceaiul verde si, in special, ajuta la ameliorarea disconfortului stomacal si a constipatiei.

Cu toate acestea, ar trebui sa limitezi consumul si sa bei maximum pana la 2 cani de ceai negru pe zi,  deoarece ceaiul negru contine de obicei o cantitate mai mare de cofeina.

Data viitoare cand ai dureri de stomac, ia-ti o pauza doar pentru tine, deaorece stresul poate declansa de cele mai multe ori aceste dureri.

O ceasca de ceai sau,  sau de exemplu, caldura dintr-o sticla de apa fierbinte pe stomac  poate readuce rapid starea pozitiva de spirit si, mai presus de toate, va reduce durerile de stomac.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.