9 alimente alcaline care protejeaza corpul impotriva bolilor de inima si chiar a excesului de greutate

Alimentele pe care le consumati au un efect profund asupra sanatatii dumneavoastra.

Consumul de alimente mai alcaline poate promova o sanatate mai buna. Cea mai mare cantitate de alcali se gaseste in fructe si legume.

Asadar, consumand alimente alcaline, nu numai ca vei deveni mai sanatos, dar vei pierde si din greutate.

1. Avocado.

Avocado ajuta la absorbtia nutrientilor din fructe si legume, intareste inima si controleaza nivelul colesterolului. De asemenea, contine fibre si acizi grasi mononesaturati.

Publicitate

2. Banane.

Bananele echilibreaza nivelul zaharului din sange, protejeaza inima si imbunatatesc digestia. Sunt bogate in fibre, nutrienti, vitamine B, magneziu si potasiu.

3. Conopida.

Conopida imbunatateste sanatatea inimii si are proprietati antiinflamatorii. Doar o portie de conopida ofera 77% din valoarea zilnica de vitamina C.

4. Pepene galben

Pepenele galben ajuta la curatarea organismului de toxine si mentine nivelul de hidratare dorit.

5. Ulei de masline.

Uleiul de masline ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si reduce riscul bolilor de inima. Contine vitamina E, antioxidanti si acizi grasi mononesaturati.

Citeste si articolul :   Zincul este un oligoelement esential pentru corpul uman

6. Spanac

Spanacul curata corpul de radicalii liberi, intareste inima si imbunatateste memoria. In plus, spanacul stimuleaza creierul.

7. Quinoa.

Quinoa este bogata in proteine si are dublu fibre, precum si magneziu, mangan, lizina si riboflavina in comparatie cu alte cereale.

8. Sfecla rosie

Sfecla rosie imbunatateste circulatia sangelui si asigura functionarea corecta a inimii, imbunatateste functia imuna si elimina radicalii liberi.

9. Lamaie

Contine vitaminele E, A, C, B6 si minerale importante, inclusiv calciu, zinc, cupru, potasiu si riboflavina. Consumul regulat de lamaie poate reduce riscul de accident vascular cerebral si poate intari rinichii.

Publicitate

Publicitate

Autor